Τετράχρονη βλέπει ξανά

Είχε χάσει την όρασή της εξαιτίας γρίπης. Δεν είχε κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο.

Article featured image
Article featured image

Η τετράχρονη Τζέιντ ΝτεΛουτσία που δεν είχε κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο φέτος, κόλλησε τον ιό λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Οι γονείς της δεν συνειδητοποίησαν πως νοσούσε όταν την παραμονή της Χριστουγέννων, ανέβασε υψηλό πυρετό.

Τη μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου, ωστόσο, είχε κρίση, γι' αυτό και με αεροδιακομιδή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων της Αϊόβα Σίτι. Οι γονείς της είχαν αρχίσει να φοβούνται πως θα έχαναν το παιδί τους. Ανήμερα Χριστουγέννων, οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς της μικρής πως η γρίπη τής είχε προκαλέσει οξεία νεκρωτική εγκεφαλοπάθεια.

9837587f-bbf5-43dd-b47e-ac113bf33403-jade.jpeg

«Μας είπαν πως το παιδί μας ίσως να μην ξυπνήσει ποτέ. Κι αν συνερχόταν, ίσως να μην επέστρεφε ποτέ στην πρότερη κατάσταση» έλεγε τον Ιανουάριο στο CNN η μητέρα της, Αμάντα Φίλιπς.

Ωστόσο, αυτό που ακολούθησε, ήταν αναπάντεχο. Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, η τετράχρονη άνοιξε τα μάτια της και χαμογέλασε. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε μία πορεία βελτίωσης της υγείας της. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ήταν τυχερή που ήταν ζωντανή.

9837587f-bbf5-43dd-b47e-ac113bf33403-jade.jpeg

NA-04MO_CNNA-ST1-1000000005949805-320x180_700k-1-thumb.jpg

Ωστόσο, σύντομα διαπιστώθηκε πως η Τζέιντ δεν έβλεπε. Η γρίπη είχε επηρεάσει το τμήμα του εγκεφάλου της που ευθύνεται για την όραση. Και σύμφωνα με τους νευρολόγους, δεν ήταν σαφές αν το παιδί θα έβλεπε ποτέ ξανά... Όμως, λίγες εβδομάδες μετά το εξιτήριο, η οικογένειά της παρατήρησε πως η Τζέιντ πήγαινε μόνη της στην τουαλέτα χωρίς βοήθεια και χωρίς να αγγίζει τους τοίχους. Για να επιβεβαιώσουν πως όντως έβλεπε, οι γονείς της τη ρώτησαν πού ήταν ο θείος της και εκείνη κατευθύνθηκε προς εκείνον.

download.png

Παρόλα αυτά, ο γολγοθάς της οικογένειας κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει. Σύντομα η μικρή θα δει οφθαλμίατρο ώστε να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκεται η όρασή της, ενώ θα υποβληθεί και σε γνωστικά τεστ για να αξιολογηθεί το γενικότερο πρόβλημα.

Αφότου η Τζέιντ διαγνώστηκε με οξεία νεκρωτική εγκεφαλοπάθεια, η οικογένεια αναμένει τα αποτελέσματα για να διαπιστώσει αν πρόκειται για γενετική προδιάθεση - κάτι που θα σημαίνει περαιτέρω κρίσεις, ακόμα και χωρίς γρίπη. «Είναι ασύλληπτα σκληρό και διαρκώς μαθαίνουμε. Ωστόσο, δεν παραιτούμαστε ποτέ γιατί εκείνη δεν παραιτείται» παραδέχεται η μητέρα της μικρής.

Με πληροφορίες από CNN

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ