Για ποιους λόγους στέλνουν SMS οι Κύπριοι στο 8998

Τι αναφέρουν τα στοιχεία του Υφυπουργείου Καινοτομίας.

Article featured image
Article featured image

Αύξηση της τάξεως του 33% παρουσίασαν τα SMS για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα τα οποία θέλουν τους πολίτες κάτω των 65 ετών να κυκλοφορούν μόνο με αίτημα μέσω γραπτού μηνύματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υφυπουργείου Καινοτομίας κατά την Τρίτη 31 Μαρτίου ο συνολικός αριθμός των SMS ανήλθε στις 298,000 με τις 179,937 να εγκρίνονται.

Περίπου 189,000 SMS απορρίφθηκαν με το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών να είναι επαναλαμβανόμενα αιτήματα κατ΄ εξαίρεση μετακίνησης από πρόσωπα τα οποία επιχείρησαν να εξαπατήσουν το σύστημα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία το 45% (84661) των εγκεκριμένων αιτημάτων αφορούσαν την κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση υπ’ αριθμόν 2 για υπεραγορά κτλ, και ένα 19,3% (36423) αιτήματα για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για προσωπική άσκηση ή βόλτα με το κατοικίδιο τους.Ποσοστό της τάξεως του 14,5% αιτήθηκε μέσω SMS μετακίνηση σε ιατρό ή φαρμακείο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία των τεσσάρων προηγούμενων ημερών παρουσιάζεται αύξηση της τάξεως του 33% η οποία αποδίδεται κυρίως στην κατάργηση των έντυπων δηλώσεων για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ