Τα 79α γενέθλιά του διάγει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’

Χωρίς περιττές πολυτέλειες και τον καθιερωμένο μπουφέ, γιόρτασε τα φετινά του γενέθλια ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, μαζί με λιγοστούς υπαλλήλους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στον ευρύχωρο προθάλαμο του κτηρίου.

Article featured image
Article featured image

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος απευθύνθηκε στους λιγοστούς παρευρισκόμενους στον ευρύχωρο προθάλαμο τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Σήμερα Παρασκευή 10 Απριλίου και με την τέλεση Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας από τον Πρωτοσύγκελλο τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου Αρχιμ. κ. Ιωάννη Ιωάννου, στο Παρεκκλήσιο εντός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου επ’ ονόματι τού Απ. Βαρνάβα, συμπροσευχομένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄ και των ενδημούντων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή αρχιερέων και ιερομονάχων, εόρτασε ο Προκαθήμενος τής Εκκλησίας τής Κύπρου, μεταλαμβάνοντας των αχράντων μυστηρίων, την 79η επέτειο τής γεννήσεώς του.

A31I9287.jpg

Μετά την οπισθάμβωνο ευχή, εψάλη ο Παρακλητικός Κανών στην Αγία Τριάδα, τον οποίο συνέγραψε ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος για την λύτρωση τού κόσμου από την επιδημία του κορωνοϊού, ενώ στο τέλος ο Μακαριώτατος συγκινημένος ανέγνωσε αντίστοιχη ευχή με την οποία εκζήτησε από τον Θεό «ἵνα ρύσηται ἡμᾶς τῆς ἐπελθούσης τῷ κόσμῳ ἀπειλῆς καὶ ἵνα ἀναστείλῃ τὴν νομὴν τοῦ λοιμοῦ» τὴν ὁποίαν «οἴδαμεν ὅτι πρὸς νουθεσίαν ἡμῶν ἐπήγαγεν ἡμῖν». Ακόμη, ο Μακαριώτατος με την ευχή αυτή παρακάλεσε τὸν Κύριο των ζώντων και νεκρών «ἵνα ἀναπαύσῃ τοὺς θανόντας ἀδελφοὺς ἡμῶν ἐν ταῖς σκηναῖς Αὐτοῦ».

A31I9302.jpg

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον ευρύχωρο προθάλαμο τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο Μακαριώτατος απευθύνθηκε στους λιγοστούς παρευρισκόμενους υπαλλήλους τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής λέγοντας ότι «θα συνεχίσω να προσφέρω όσο θα έχω δυνάμεις, κι όσο ο Θεός το επιτρέψει. Ευχαριστώ και δοξολογώ τον Θεό για όλα όσα μας χαρίζει. Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας και θα σταθούμε στην Εκκλησία ως υπηρέτες Χριστού και αν το έργο μας είναι σωστό ο Θεός θα το ευλογεί. θα συνεχίσουμε να βοηθούμε και πρέπει να βοηθούμε και δεν θα αδιαφορήσουμε για κανένα. Αυτό πιστεύω είναι το θέλημα τού Θεού».

A31I9235.jpg

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν στον Μακαριώτατο, ο οποίος με την αβραμιαία φιλοξενία που πάντοτε τον διακρίνει, προσέφερε σε όλους νηστίσιμο κέρασμα.

Τέλος, εψάλη πολυχρονισμός στον Μακαριώτατο, με την ευχή ο Θεός να του χαρίζει τη δύναμη και τον φωτισμό ώστε να ποιμαίνει την αποστολική Εκκλησία τής Κύπρου με τη δεξιοτεχνία, σύνεση και αποφασιστικότητα, που τον χαρακτηρίζουν, για πολλά έτη ακόμη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ