Σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου γιορτάζει 41 χρόνια αρχιερατικής πορείας και προσφοράς

Να μας ζήσει!

Article featured image
Article featured image

Με μία λιτή και απέριττη τελετή και σε στενό οικογενειακό κύκλο, γιόρτασε στους χώρους της αρχιεπισκοπής τα 41α συναπτά έτη αρχιερατικής πορείας και προσφοράς του, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Το παρών τους στη τελετή έδωσαν, πέραν των κληρικών της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας και οι εξ Ελλάδος αδελφοί αρχιερείς της ακριτικής περιοχής της Θράκης, ήτοι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

IMG_5227.jpg

IMG_5359.jpg

Όπως διαβάζουμε στο Δελτίο Τύπου, ο Μακαριώτατος απηύθυνε λόγια πατρικής αγάπης προς όλους και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, δοξολογώντας τον Θεό για όσα προσφέρει σε όλους μας, άνευ του Οποίου, όπως δήλωσε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Και γι’ αυτόν τον λόγο, συνέχισε ο Μακαριώτατος, οφείλουμε οι κληρικοί να προσφέρουμε την αγάπη προς τον λαό μας, όσο επιφυλακτικά κι αν μας αντιμετωπίζουν ορισμένες φορές.

IMG_5248.jpg

IMG_5324.jpg

Μετά το πέρας της συνάξεως, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εδέσματα από το μπουφέ που είχε στηθεί για όλους. Οι παρευρισκόμενοι αποχωρώντας από την τελετή παρέλαβαν ως ευλογία το προσφάτως εκδοθέν βιβλίο του επί χρόνων ικανών δεινού ιεροκήρυκος, φίλου και συμπαραστάτου του Μακαριωτάτου, Σεβ. Μητροπ. Κορωνείας κ. Παντελεήμονος υπό τον τίτλον «Ἐπί τήν λυχνίαν…» και το πόνημα του καθηγ. κ. Μιχαήλ Γ. Τρίτου υπό τον τίτλον «Εκπληρωμένες προφητείες Κοσμά του Αιτωλού».

IMG_5325.jpg

IMG_5354.jpg

IMG_5464.jpg

IMG_5488.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ