Δέκα λεπτά κήρυγμα

Οι ασεβέστατοι αστυνομικοί, τα εμβόλια του Bill Gates, οι νόμοι του Θεού και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.

Article featured image
Article featured image

Εύκολο να μιλάμε εκ του ασφαλούς. Αλήθεια, όμως, πώς θα ήταν σήμερα η κατάσταση στην Κύπρο αν δεν λαμβάνονταν νωρίς μέτρα έτσι ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση; Πώς θα ήμασταν σήμερα αν όλοι σκέφτονταν μόνο τα δικαιώματά τους και κανείς τις υποχρεώσεις του;

Στη χθεσινή ομιλία του, μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, στην εκκλησία Οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα, ο Μόρφου Νεόφυτος κατάφερε και πάλι να χωρέσει σε ένα 10λεπτο κήρυγμα, και με την αμετροέπεια που τον χαρακτηρίζει, όλα όσα θεωρεί πως αξίζει να φτάσουν στα αυτιά των ακόλουθών του και όχι μόνο.

Αρχικά, έκανε αναφορά στους ασεβέστατους, όπως τους ονομάζει, αστυνομικούς, οι οποίοι, όπως λέει, μπήκαν στον ναό και διέκοψαν το Ευαγγέλιο, αναφέροντας μάλιστα πως «η σημερινή λειτουργία δεν θα ξεχαστεί ποτέ».

Να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με την αστυνομία, στο σημείο εντοπίστηκαν δέκα πρόσωπα, τα οποία μετά από συστάσεις έφυγαν. Ωστόσο, παρέμειναν δυο ηλικιωμένες οι οποίες και καταγγέλθηκαν, όπως καταγγέλθηκε και η εκκλησιαστική επιτροπή.

Ακολούθως, ακούγεται να αναφέρεται με δόση ειρωνείας στη δήλωση ενός… «μεγάλου μεγάλου της ορθοδοξίας», ο οποίος έχει πει ότι «αυτό που κινδυνεύει δεν είναι η πίστη αλλά οι πιστοί». Αυτός ο «μεγάλος μεγάλος», όπως ο ίδιος ο Μητροπολίτης Μόρφου τον χαρακτηρίζει, τυγχάνει να είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Μετά μας είπε ξανά, μήπως και το έχουμε ξεχάσει, πως θα πεθάνουμε όλοι. Κι αν γλυτώσουμε από τον ιό, μια άλλη αρρώστια μάς περιμένει στη γωνιά, ένα ατύχημα ίσως. Αισιόδοξα μηνύματα!

Δεν έχασε, μάλιστα, την ευκαιρία να αναφερθεί και στα εμβόλια του Bill Gates. Τα ποια;

Ενώ, έκανε και αναφορά στα νούμερα των θανάτων, αναφέροντας πως σε όσες χώρες τελείται κανονικά η Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία στατιστικά είναι πιο λίγοι οι θάνατοι.

Είπε, επίσης, και για τα δικαιώματα των πιστών (συγκρίνοντάς τα μάλιστα με τα δικαιώματα των άθεων), αναφέροντας ότι καταπατούνται. Ξέχασε φυσικά να πει και για την υποχρέωση που έχουμε όλοι (πιστοί και άθεοι) να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας και κυρίως αυτούς που είναι πιο ευάλωτοι απέναντι στον ιό.

Είναι εύκολο να μιλάμε εκ του ασφαλούς. Αλήθεια, όμως, πώς θα ήταν η κατάσταση στην Κύπρο αν δεν λαμβάνονταν μέτρα νωρίς; Αν ο καθένας σκεφτόταν μόνο τα δικαιώματά του και κανείς τις υποχρεώσεις του;

Θα είχε την πολυτέλεια ο Μητροπολίτης Μόρφου να κρατά ένα μικρόφωνο σε μια αυλή εκκλησίας και να κάνει το κήρυγμά του; Και θα είχαν την πολυτέλεια οι πιστοί να τον ακούνε, έστω μέσω Youtube;

Πόσο δύσκολο είναι να αντιληφθούμε ότι ο λόγος που είμαστε ασφαλείς είναι επειδή (ευτυχώς) το σύνολο του λαού επιδεικνύει αυτοσυγκράτηση, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί;

Την ώρα που σχεδόν το σύνολο των πιστών, αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης, αποφασίζουν συνειδητά να περιοριστούν, απέχοντας ακόμα και από τα πολύ σημαντικά γι’ αυτούς μυστήρια της Εκκλησίας, ένας άνθρωπος από τα υψηλά στρώματα της Εκκλησίας επιλέγει απλώς να τονίσει ότι… οι νόμοι του Θεού είναι υπεράνω των νόμων του Κράτους.

Ίσως τελικά ο τίτλος που επιλέγηκε για να συνοδεύσει το εν λόγω βίντεο να μην είναι καθόλου τυχαίος: «Ὁ ἐκφοβισμὸς τῶν πιστῶν τὸ Πάσχα τοῦ 2020».

Καλή Ανάσταση!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ