Η Αστυνομία προειδοποιεί όσους προγραμματίζουν κατ’ οίκον διανομή του Αγίου Φωτός

Τι θα ισχύσει το βράδυ της Ανάστασης.

Article featured image
Article featured image

Στην αντίληψη της Αστυνομίας έχουν περιέλθει πληροφορίες για κατ’ οίκον διανομή Αγίου Φωτός το βράδυ της Ανάστασης όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Όπως είπε ο κ. Ανδρέου είπε ότι έχουν ληφθεί κάποιες πληροφορίες ότι ενδεχομένως είτε πολίτες να μεταβούν σε Εκκλησίες για να λάβουν το Άγιο Φως είτε οι Ιερείς να μεταβούν σε σπίτια για να μεταφέρουν το Άγιο Φως, και υπενθύμισε ότι μετά τις 9 το βράδυ απαγορεύεται ρητά η διακίνηση πολιτών πλην όσων κατέχουν το έντυπο Βεβαίωσης Εργαζομένου, το οποίο πιστοποιεί την αναγκαιότητα της μετακίνησης κατά τις πιο πάνω ώρες.

Ερωτηθείς για το χθεσινό περιστατικό σε Ιερό ναό της Περιστερώνας, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία στην παρουσία πολιτών και του Μητροπολίτη Μόρφου, ο κ. Ανδρέου είπε ότι υπήρξε μια πληροφόρηση ότι στον συγκεκριμένο Ιερό Ναό στην Περιστερώνα υπήρχαν πολίτες, κατά παράβαση των σχετικών διαταγμάτων.

Στον Ναό, συνέχισε, μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας, τα οποία προέβησαν σε τρεις καταγγελίες, εκ των οποίων η μία αφορούσε τον Ιερέα του Ναού.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον Μητροπολίτη Μόρφου, ο κ. Ανδρέου είπε ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας έδωσε οδηγίες σήμερα για να γίνει διερεύνηση της υπόθεσης, να διαπιστωθεί κατά πόσο έχουν διαπραχθεί οποιαδήποτε αδικήματα πάντα κατά παράβασης του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο και του άρθρου 370 του ποινικού κώδικα.

«Όλοι είναι ίσοι απέναντι στο Νόμο και όταν διαπιστώνονται οποιεσδήποτε παραβάσεις, θα καταγγέλλονται χωρίς καμία εξαίρεση. Για μια ακόμα φορά κάνουμε έκκληση προς όλους, και πιστούς και Ιερείς, για πλήρη συμμόρφωση με τα σχετικά διατάγματα. Επαναλαμβάνουμε ότι σύμφωνα με το διάταγμα απαγορεύεται ρητά η προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας», σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ