Στην Ιαπωνία βρήκαν τρόπο να αποφύγουν τα «διαζύγια κορωνοϊού»

Καλό είναι να παίρνουμε ιδέες κι εμείς στην Κύπρο, γιατί ποτέ δεν ξέρεις.

Article featured image
Article featured image

Για να αποτραπούν τα «διαζύγια κορωνοϊού» μια ιαπωνική εταιρεία βραχυπρόθεσμης ενοικίασης εμπορεύεται τα άδειά της διαμερίσματα ως διέξοδο για τα αγχωμένα ζευγάρια να χωριστούν για λίγο χρόνο, κατά τη διάρκεια της καραντίνας. «Παρακαλώ συμβουλευτείτε μας πριν σκεφτείτε το ‘διαζύγιο κορωνοϊού’», διαφημίζει η εταιρεία Kasoku με έδρα το Τόκιο. Προτρέπει τους πελάτες της να την ‘εκμεταλλευτούν’ προσφέροντας τις πλήρως επιπλωμένες μονάδες τύπου Airbnb ως ‘προσωρινά καταφύγια’ για τους ανθρώπους για να ξεφύγουν από την οικογένεια και τα παιδιά, αναζητώντας ειρήνη και ηρεμία.

Η Kasoku προσφέρει διαμερίσματα με τιμή 4.400 γιεν (40$) την ημέρα. Η ιδέα ξεκίνησε στις 3 Απριλίου και έκτοτε 20 ζευγάρια έκαναν χρήση του εναλλακτικού διαμερίσματος. Η υπηρεσία συνοδεύεται επίσης από την προσφορά δωρεάν συμβουλών 30 λεπτών με ειδικούς.

«Μεταξύ των χρηστών αυτής της υπηρεσίας είναι μια σύζυγος που είπε ότι έφυγε μετά από ένα μεγάλο καυγά με τον σύζυγό της και μια γυναίκα που είπε ότι θέλει χρόνο για τον εαυτό της καθώς κουράζεται να φροντίζει τα παιδιά της που είναι στο σπίτι όλη την ημέρα», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας. Η εταιρεία διαθέτει περίπου 500 μονάδες σε όλη τη χώρα, κυρίως στο κεντρικό Τόκιο, και η πτώση του τουρισμού σημαίνει ότι πολλά διαμερίσματα είναι άδεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ