ONEK: Δίπλα σου στη μάχη κατά του κορωνοϊού

8 δυνατότητες που σου παρέχει ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και σίγουρα σε ενδιαφέρουν

Article featured image
Article featured image

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, από την πρώτη ημέρα της ανακοίνωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού Covid-19 έχει ξεκινήσει μια σειρά δράσεων ώστε να συμβάλει με το δικό του τρόπο στην καταπολέμηση του ιού, στηρίζοντας όχι μόνο τη νεολαία, αλλά ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η ανθρωπότητα αυτή την περίοδο. Παρά τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, ο Οργανισμός όχι μόνο δεν έκανε παύση στις δραστηριότητές του αλλά τις συνέχισε κανονικά μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, με ενέργειες τόσο για δημιουργική απασχόληση όσο και για συναισθηματική στήριξη.

Πιο αναλυτικά, αξιοποιώντας πλήρως διαδικτυακά εργαλεία, εφαρμογές και άλλες καινοτόμες τεχνολογίες, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου προχώρησε στις πιο κάτω ενέργειες:


Προστατευτικές μάσκες

92019557_221227168981053_2761343751451312128_n.jpg


Ομάδα νέων εθελοντών, με τη χρήση του laser cutter του Youth Makerspace του ΟΝΕΚ, ετοίμασαν προστατευτικές μάσκες οι οποίες έχουν διατεθεί στο Νοσοκομείο Λάρνακας, στην Κλινική Άγιος Ραφαήλ, στην Αστυνομία και σε φαρμακεία.

91662275_503503973651252_626303121924030464_n.jpg



Τρόποι αναγνώρισης των Fake News

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου ετοίμασε ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται 8 τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να αναγνωρίσει και να ξεχωρίσει τα πραγματικά δεδομένα από τις ανακρίβειες έτσι ώστε να διατηρηθεί ψυχραιμία και σωστός χειρισμός στις νέες προκλήσεις της καθημερινότητάς μας.


15 tips for 15 days

intro facebook.png

Η ομάδα του «The STEAMers», ετοίμασε 15 Tips & Suggestions, ένα για κάθε μέρα, με στόχο τη δημιουργική ενασχόληση κατά την περίοδο που θα βρισκόμαστε στο σπίτι, για μικρούς και μεγάλους, με μια γκάμα θεματικών εργαστηρίων που προσφέρονται στα εργαστήρια του προγράμματος «The STEAMers».


#StayHappyChallenge

StayHappyChallenge-09.png

Τα Κέντρα Πληροφόρησης Νεών Κύπρου του Οργανισμού θέλοντας να έρθουν πιο κοντά στους νέους έχουν δημιουργήσει ένα challenge στο Instagram, με το hashtag #StayHappyChallenge όπου τους καλεί να ανεβάσουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram τι τους δίνει χαρά και τους κάνει ευτυχισμένους μέσα σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύουμε.


Πως οι γονείς μπορούν να μιλήσουν στα παιδιά τους για την κατάσταση που βιώνουμε

Η ψυχολόγος στα Προγράμματα Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης του Οργανισμού Νεολαίας Στέλλα Νικολάου, ετοίμασε βίντεο στο οποίο δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσουμε τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε και πώς οι γονείς μπορούν να εξηγήσουν στα παιδιά τη νέα αυτή κατάσταση.

Mikri Arktos_SkypeMeetings-06_FB Ad.png


Γραμμή Συμβουλευτικής και Στήριξης 1410

Η Γραμμή Συμβουλευτικής και Στήριξης 1410 του Οργανισμού Νεολαίας βρίσκεται δίπλα στους πολίτες παρέχοντας τρόπους αντιμετώπισης σε διάφορες δυσκολίες και προβληματισμούς που προκύπτουν λόγω της κρίσιμης κατάστασης, ανώνυμα και εμπιστευτικά, χωρίς χρέωση.


Ομάδες στήριξης μέσω Zoom

Το πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης «Μικρή Άρκτος» του Οργανισμού Νεολαίας, διοργανώνει Ομάδες Τηλεδιάσκεψης μέσω του προγράμματος Zoom όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να η ανταλλάζουν απόψεις και να εκφράζουν σκέψεις και συναισθήματα που προκύπτουν από την παρούσα κατάσταση καθώς και να συζητούν τρόπους και ιδέες διαχείρισής τους, με σκοπό τη βελτίωση της ψυχικής μας υγείας και ευεξίας.

Οι θεματικές κατηγορίες, μέρες και ώρες για τις συναντήσεις που ακολουθούν τις επόμενες ημέρες είναι:

22/04/2020,17:00 «Γονείς και έφηβοι: Επικοινωνούμε στην καραντίνα»

24/04/2020,18:00 «Μόνος στο σπίτι, διαχειρίζομαι τη μοναξιά μου»

27/04/2020,17:00 «Καραντίνα και εντάσεις. Ζευγάρια σε σύγκρουση»

28/04/2020,17:00 «Διαχείριση συναισθημάτων εν καιρώ πανδημίας»

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος μία ή περισσότερες φορές ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

Για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να στείλετε email στο mconstantinou@onek.org.cy.


Τρόποι διαχείρισης συναισθημάτων

Η ομάδα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου ετοίμασε ένα βίντεο στο οποίο αναφέρονται 7 τρόποι για να την καλύτερη διαχείριση των συναισθημάτων μας αυτή την περίοδο, όπως είναι το άγχος, ο φόβος, ο θυμός, η βαρεμάρα, η στεναχώρια, η απαισιοδοξία ή ο εκνευρισμός.

93766041_536990167239836_5878654229186347008_n.png


Υπηρεσία Καθοδήγησης Καριέρας

Αξιοποιώντας την τεχνολογία, ο Οργανισμός βρίσκεται κοντά στους νέους μέσω της πραγματοποίησης ατομικών συναντήσεων με έμπειρους συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού της Υπηρεσίας Καθοδήγησης Καριέρας, οι οποίοι προσφέρουν καθοδήγηση για διάφορα θέματα όπως: ετοιμασία βιογραφικού σημειώματος, αιτήσεις για μεταπτυχιακά προγράμματα, επιλογή μαθημάτων, ενώ παράλληλα γίνονται ομαδικές διαδικτυακές συναντήσεις, βοηθώντας τους νέους να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στους στόχους τους.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις δράσεις του Οργανισμού από τη σελίδα του στο Facebook ή μέσω της ιστοσελίδας του: https://onek.org.cy/ .

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ