Γιατί ξαφνικά όλοι στην Κύπρο ξεκίνησαν να κάνουν squat;

Το νέο challenge στο «κυπριακό» Instagram και η ενδιαφέρουσα ιστορία του.

Article featured image
Article featured image

Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από κάποιους συμπολίτες μας, οι οποίοι θέλησαν να συνεισφέρουν με τον δικό τους τρόπο στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν γιατροί, νοσηλευτές και όλοι οι επαγγελματίες υγείας στον αγώνα κατά του Covid-19, αλλά και όλοι οι ασθενείς οι οποίοι προσβλήθηκαν από τον ιό.

To #squatforcyprus «προκαλεί» όλους μας να ασκηθούμε κάνοντας squats, και παράλληλα να προκαλέσουμε φίλους μας να ακολουθήσουν το παράδειγμα ανεβάζοντας το βίντεο με την προσπάθειά τους, σε story στο Instagram, κάνοντας tag το squatforcyprus. Παράλληλα, όποιος το επιθυμεί μπορεί να προσφέρει πέντε (5) ευρώ, με το τελικό ποσό να προσφέρεται για αγορά ιατρικού εξοπλισμού. Στόχος η συγκέντρωση 5000 ευρώ.


Οι εμπνευστές του challenge

Αφορμή για να ξεκινήσει το εν λόγω challenge ήταν μία ιδέα που είχε η τενίστρια Jovana Knezevic, την οποία μοιράστηκε με τον σύντροφό της, επίσης τενίστα και προπονητή τένις, Κρίστοφερ Κουτρουτζά.


Αθλητές και οι δύο, σκέφτηκαν πως θα ήταν ωραίο να δημιουργήσουν μία νέα πρόκληση, αθλητική, μέσα από την οποία θα προκαλούσαν τους συμμετέχοντες να προσφέρουν και οικονομικά, για να στηριχθεί όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση του Covid-19 στην Κύπρο.

1601106_10203413400828871_7042832761448729112_n.jpg


«Το challenge έχει ανέβει στα social media εδώ και δύο μέρες και ήδη έχουμε 200 συμμετοχές, μεταξύ αυτών και άτομα γνωστά όπως η Άννα Βίσση, ο Μάρκος Παγδατής, η Ανδρέας Αβραάμ, ο Πιέρος Σωτηρίου κ.α. Μέχρι στιγμής έχουμε μαζέψει 1635 ευρώ, με τον τελικό στόχο να είναι οι 5000 χιλιάδες. Πολλοί, μάλιστα, έχουν συνεισφέρει σε αυτή την προσπάθεια, χωρίς καν να συμμετέχουν στο challenge και αυτό είναι πολύ σπουδαίο», σημειώνουν στη CITY, ο Κρίστοφερ και η Jovana.

19399631_440918649618485_5775526975263029696_n.jpg


Όπως αναφέρουν, ήδη έχουν επικοινωνήσει μαζί τους πολιτικά πρόσωπα και ο ΚΟΑ, για να προσφέρουν βοήθεια στην κάλυψη του ποσού, εάν αυτό δεν συμπληρωθεί τελικά, παρόλο που από την αρχή συμφώνησαν πως αν δεν μαζευτεί το ποσό, θα το συμπλήρωναν οι ίδιοι. «Η μεγάλη συμμετοχή μας κάνει να πιστεύουμε πως ίσως χρειαστεί να αυξήσουμε τον τελικό στόχο, αλλά είναι καλό να μην βιαζόμαστε», σημειώνει ο Κρίστοφερ.

Όταν μαζευτεί το τελικό ποσό, ο Κρίστοφερ και η Jovana, θα επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους για να ενημερωθούν για τις ελλείψεις που υπάρχουν, θα αγοράσουν οι ίδιοι τον απαραίτητο εξοπλισμό και θα τον μεταφέρουν σε όποιο μέρος ή πόλη τον χρειάζονται περισσότερο. «Θέλουμε τον κόσμο να συνεισφέρει όσα και ό,τι μπορεί, για να σώσουμε έστω και κάποιες ζωές», καταλήγουν.


Η διαδικασία απλή:

  • Στήσε το σκηνικό σου, και πάτησε το record στο κινητό σου
  • Κάνε 15 squats
  • Δώρισε 5 ευρώ
  • Προκάλεσε 5 φίλους σου, να ακολουθήσουν το παράδειγμά σου
  • Κάνε tag το @squatforcyprus και #squatforcyprus
  • Ανέβασε το δικό σου story

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ