Σκηνικό από ταινία δράσης του Hollywood θα θυμίζει η Κύπρος το τριήμερο του Πάσχα

Με drones και ελικόπτερα θα βγει στους δρόμους η Αστυνομία Κύπρου.

Article featured image
Article featured image

Λίγες ώρες πριν την κορύφωση του Θείου δράματος και της μεγαλύτερης πρόκλησης των ημερών καθώς δεκάδες πιστοί ακροβατούν στο ηθικά σωστό και την πίστη τους, κυβέρνηση και Αστυνομία προσπαθούν να καθορίσουν ένα αξιόπιστο σχέδιο δράσης, ούτως ώστε να αποτραπούν τυχών παρανομίες και παρασπονδίες το τριήμερο του Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που θα λάβει η Αστυνομία για το τριήμερο του Πάσχα, αναμένεται να είναι ακόμα πιο αυστηρά, προκειμένου να γίνει αντιληπτό από τους πολίτες ότι η όποια χαλάρωση δε θα γίνει ανεκτή. «Η δύναμη είναι πανέτοιμη» διαμήνυσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, επαναλαμβάνοντας ότι ουδείς εξαιρείται του νόμου όσο ψηλά και αν βρίσκεται.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε πως στη διάθεση της Δύναμης θα βρίσκονται drones και ελικόπτερα που θα παρακολουθούν τις οδικές αρτηρίες που οδηγούν προς την ύπαιθρο, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράνομες διακινήσεις του κοινού και τόνισε πως τόσο η Τροχαία Αρχηγείου όσο και οι Τροχαίες των επαρχιών θα βρίσκονται στους δρόμους.

Για το Μεγάλο Σάββατο και συγκεκριμένα για το θέμα των λαμπρατζιών ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε πως έχει καταρτιστεί πολύ καλό σχέδιο δράσης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια. Και κάλεσε ξανά τους γονείς να κρατήσουν στα σπίτια τα παιδιά τους.

Στον όλο σχεδιασμό για το τριήμερο του Πάσχα περιλαμβάνονται και τα μέλη της Εθνικής Φρουράς που θα συνεχίσουν να ενισχύουν το έργο της Αστυνομίας, δεδομένου μάλιστα ότι γύρω στα 200 μέλη της Αστυνομίας βρίσκονται είτε σε αυτοπεριορισμό, είτε απουσιάζουν με ειδική άδεια.

Σε σχέση, τώρα, με τους απείθαρχους ιεράρχες που δεν υπακούν στα διατάγματα, ο Αρχηγός της Αστυνομίας απόθεσε τις ελπίδες του στην καλή θέληση των ιερέων αναφέροντας πως «αισιοδοξεί πως όλοι οι ιερείς και οι αρχιερείς έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και θα συμμορφωθούν με τα περιοριστικά μέτρα». Αυτό!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ