5 σκέψεις που κάναμε βλέποντας τον Πρόεδρο να διαβάζει… Μικρό Πρίγκιπα

Προφανώς, πίσω από την ανάγνωση υπάρχει… δεύτερη ανάγνωση!

Article featured image
Article featured image

Εκ πρώτης όψεως, ο πρόεδρος διαβάζει ένα αγαπημένο παραμύθι. Επειδή όμως τα φαινόμενα απατούν, πίσω από την ανάγνωση του «Μικρού Πρίγκιπα», του διάσημου παραμυθιού του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, υπάρχουν προφανώς κρυμμένα μηνύματα.

Τυχαία η επιλογή του μικρού... Πρίγκιπα; Πότε είπαμε ότι έχουμε Προεδρικές; Λέτε να είναι ήδη συμφωνημένο;

Μπορεί φυσικά να ήθελε να στείλει ένα μήνυμα ότι… «Πρίγκιπα, είσαι μικρός για να τα βάλεις μαζί μου!».

Αποχαιρέτα το το καλοκαίρι που χάνεις! Το να διαβάζει ο πρόεδρος παραμύθι στο αίθριο, φορώντας σακάκι, σε θερμοκρασία 30 βαθμών, πάει να πει πως... τη θάλασσα, φέτος, τη βλέπουμε μόνο με τα κιάλια. Παρά τα χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων και τις ψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, θέλει προφανώς να σας πει πως πρέπει να… σταματήσετε να σούζετε τα πόθκια σας πριν καβαλλιτζιέψετε τον γάδαρο. Οπότε, μην κατεβάσετε ακόμα κοντομάνικα και μαγιό.

Γνωρίζοντας όλοι πολύ καλά πως πλέον υπάρχει και μια εξαιρετική κυπριακή μετάφραση του «Μικρού Πρίγκιπα», η επιλογή της ελληνικής μετάφρασης αποτελεί αδιάσειστο συμπέρασμα πως πρόκειται για ξεκάθαρη πολιτική απόφαση. Οπότε, μη μας λέτε παραμύθια!


Μετά την ανάγνωση αυτή, απόψε όλοι οι μεγάλοι θα κοιμηθούμε όπως τα μωρά: Κάθε τρεις ώρες θα ξυπνάμε και θα κλαίμε.


* Πάντως, πέραν της πλάκας, μια χαρά το είπε ο Πρόεδρος το παραμύθι! Όσοι δεν το είδατε ακόμα, θα το βρείτε στη σελίδα του Μουσείου Παραμυθιού στο Facebook.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ