«Κάποια μυαλά σαν τα δικά σας έχουν καταστρέψει την πατρίδα μας…»

Ο ηθοποιός Κώστας Βήχας δέχτηκε «επίθεση» επειδή έδωσε τρόφιμα σε αλλοδαπούς φοιτητές και απάντησε λιτά και εμπεριστατωμένα.

Article featured image
Article featured image

Το γεγονός πως κάποιοι έχουν περίεργη αντίληψη σε σχέση με την προσφορά, την αλληλεγγύη και την προσφορά, δεν μας ήταν κάτι άγνωστο. Ούτε και το γεγονός πως κάποιοι συνάνθρωποί μας, έχουν επιλεκτικές ευαισθησίες μας ήταν άγνωστο. Όσο, όμως και να γνωρίζουμε τι συμβαίνει γύρω μας, κάθε φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες συμπεριφορές δεν σταματούν να μας προκαλούν έκπληξη.

Ο Κώστας Βήχας, γνωστός για την προσφορά του σε όποιον, χωρίς καμία εξαίρεση, το έχει ανάγκη, εδώ και χρόνια κινείται αθόρυβα μέσα στην κοινωνία προσπαθώντας να βοηθήσει εκεί που χρειάζεται.

Πρόσφατα ο κος Βήχας, μέσω της πρωτοβουλίας «Κίτρινη Γραμμή» της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΛ, παρέδωσε τρόφιμα σε φοιτητές Αφρικανικής καταγωγής, που μένουν και σπουδάζουν στη Λεμεσό. Λίγο αργότερα με ανάρτησή του στο Facebook, γνωστοποίησε πως η πράξη του θεωρήθηκε ανήθικη και απρεπής από κάποιους αγνώστους, οι οποίοι του έκαναν επίθεση βρίζοντάς τον για την πράξη του.

Ο ίδιος αρκέστηκε στο να απαντήσει αναρτώντας μερικές φωτογραφίες και γράφοντας ένα λιτό, αλλά όπως πρέπει κείμενο. «Δέχτηκα επίθεση από αγνώστους και πολλές βρισιές...... γιατί έδωσα τρόφιμα σε αλλοδαπούς. Αγαπητοί μου φίλοι, πρώτον, οι αλλοδαποί είναι συνάνθρωποι μας. Δεύτερον, είναι φοιτητές του ΤΕΠΑΚ, μιλούν Ελληνικά και είναι με υποτροφία της Αφρικανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κένυας. Το συσσίτιο της Μητρόπολης Λεμεσού δυστυχώς έκλεισε λόγω πανδημίας, επίσης για τον ίδιο ακριβώς λόγο έχουν αποκλειστεί στην πατρίδα μας. Δεν γίνεται να τους αφήσουμε στο έλεος του Θεού και τρίτον δεν μπορώ να σας βρίσω άγιες μέρες. Κάποια μυαλά, σαν εσάς, έχουν καταστρέψει την πατρίδα μας. Καλό Πάσχα!» .

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ