Αναλυτικό δελτίο για τη σκόνη που έρχεται στην Κύπρο

Πότε αναμένεται ο κύριος όγκος, σύμφωνα με το KitasWeather.

Article featured image
Article featured image

Χαμηλό βαρομετρικό με κέντρο στα παράλια μεταξύ Λιβύης - Αιγύπτου έχει ανασηκώσει μεγάλες ποσότητες σκόνης προς τη Μεσόγειο και κινούνται αργά προς την περιοχή μας.

Screenshot_23-3.png


Στην πιο κάτω δορυφορική εικόνα, βλέπετε την πυκνή σκόνη (ροζ χρωματισμός), η οποία βρίσκεται νότια Κρήτης και Ρόδου.

Screenshot_22-3.png
Δορυφορική εικόνα (ώρα 15:00 T.Ω.)


Η σκόνη θα κινηθεί προοδευτικά προς την περιοχή μας, φτάνοντας τα μεσάνυχτα της Τρίτης και θα συνεχίσει να μας επηρεάζει μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης, με τον κύριο όγκο να αναμένεται κατά τη διάρκεια της Τετάρτης.

Τα επίπεδα σκόνης στην επιφάνεια το βράδυ της Τρίτης θα είναι αρχικά χαμηλά, αλλά προοδευτικά μετά τα μεσάνυχτα αναμένεται να φτάνουν τα μέτρια, χωρίς να αποκλείεται τις αυγινές ώρες να φτάνουν και τα υψηλά.

Την Τετάρτη τα επίπεδα σκόνης θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως υψηλά χωρίς να αποκλείεται τοπικά και παροδικά έως πολύ υψηλά.

Την Τετάρτη το βράδυ τα επίπεδα σκόνης θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως υψηλά.

Μπορείτε να δείτε όλα τα επίπεδα PM10 και PM2.5 στην πιο κάτω εικόνα.

87459751_555226761752523_8659893188275732480_n.png

Παρακολουθήστε τις ωριαίες μετρήσεις ποιότητα αέρα πατώντας εδώ.

Η σκόνη θα αρχίσει να εκτοπίζεται ανατολικότερα προοδευτικά από το βράδυ της Τετάρτης και μέχρι την Πέμπτη θα πρέπει να έχει εκτοπιστεί ανατολικότερα.

Στο KitasWeather, στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ