Κάπως έτσι θα λειτουργούν και στην Κύπρο τα καταστήματα στη μετά lockdown εποχή;

Τα μεγάλα καταστήματα του εξωτερικού άρχισαν να επινοούν τρόπους για να διασφαλίσουν την απαιτούμενη απόσταση ασφαλείας μεταξύ πελατών.

Article featured image
Article featured image

Λογικά, θα προσπαθείς ήδη να διαβάσεις τι λένε τα κόκκινα και τα πράσινα αυτοκόλλητα στους διαδρόμους…

Ακούμε να λένε οι ειδικοί ότι αμέσως μετά την άρση (ή έστω τη χαλάρωση των μέτρων) θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες θα κυκλοφορούν με μάσκα όπου χρειάζεται και θα τηρούν τις μεταξύ τους αποστάσεις, ενώ βλέπουμε εικόνες από χώρες του εξωτερικού που η κυκλοφορία επιτρέπεται, όπου αστυνομικοί ελέγχουν κατά πόσο υπάρχουν οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, τα πολυκαταστήματα Walmart στην Αμερική έχουν ανακοινώσει ήδη ένα ευφάνταστο μέτρο το οποίο ενθαρρύνει το social distancing κατά τη διάρκεια του ψωνίσματος ενόσω είμαστε ακόμα σε πανδημία λόγω Covid-19.

Δημιούργησαν μονόδρομους μέσα στους διαδρόμους.

Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη, 23 Απριλίου, όλες τα καταστήματα της Walmart θα εφαρμόσουν τη λογική των μονοδρόμων.

«Τα πράσινα αυτοκόλλητα “Shop This Way” θα βρίσκονται στις εισόδους κάθε διαδρόμου, δείχνοντας τη σωστή κατεύθυνση. Θα υπάρχουν επίσης κόκκινα αυτοκόλλητα “Do Not Shop this Way” στην απέναντι πλευρά για να ενημερώνουν τους πελάτες να μην εισέρχονται στο διάδρομο από εκείνη την κατεύθυνση.

Ο στόχος είναι να δοθεί στους πελάτες περισσότερος χώρος και να συμμορφωθούν με τις οδηγίες του social distancing που προϋποθέτουν απόσταση έξι ποδιών (σ.σ. για την Αμερική)».

Attention Customers, Beginning April 23rd (Thursday) our facility will be going to One-way Aisles. One-way aisles are...

Posted by Walmart Center on Tuesday, 21 April 2020

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ