4+1 συνήθειες που αγαπήσαμε και θα τις κρατήσουμε για πάντα

Ο άνθρωπος είναι σπουδαίο ον, οπότε σε κάθε περίπτωση, ακόμα και σε περιόδους δύσκολες, σκαρφίζεται τρόπους για να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη και πιο απολαυστική!

Article featured image
Article featured image

Έτσι έγινε και αυτή τη φορά. Τις τελευταίες μερικές βδομάδες η ζωή και η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει κατά πολύ. Οι περιορισμοί και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μας έχουν αναγκάσει να αλλάξουμε προτεραιότητες, να βρούμε νέους τρόπους επικοινωνίας, να υιοθετήσουμε νέες συνήθειες, όχι μόνο για να προστατεύσουμε εαυτούς, οικογένεια, συναδέλφους και φίλους, αλλά κυρίως για να νιώσουμε ότι είμαστε σε θέση να προσαρμοστούμε σε οποιαδήποτε καινούργια δεδομένα και συνθήκες.

Πολλές από τις συνήθειες, μάλιστα, που αποκτήσαμε αυτό το διάστημα, λέμε να τις διατηρήσουμε για πάντα, τόσο γιατί τις αγαπήσαμε όσο και γιατί -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- μας διευκολύνουν τη ζωή.

Πιο κάτω 5 από αυτές τις συνήθειες… τις οποίες θα κρατήσουμε για πάντα!


Ομαδικές «συναντήσεις» μέσω smartphone

person-writing-on-notebook-4144923.jpg
Photo by Pexels

Εκτός από τα skype calls για επαγγελματικούς λόγους που είναι παλιό συνήθειο, η αλήθεια είναι πως πολύ σπάνια κάναμε μαζικές «συναντήσεις» μέσω τηλεφώνου με φίλους και συγγενείς. Οπότε, την πρώτη φορά που το κάναμε εξ ανάγκης, στην καραντίνα, το κυρίαρχο αίσθημα ήταν η αμηχανία. Από τη δεύτερη κιόλας «συνάντηση», όμως, όλοι ήταν πιο άνετοι. Τόσο το Zoom και το Viber, όσο το Skype και το Messenger, αποδείχτηκαν τα καλύτερα μέσα για να «πάμε» σε φίλους και συγγενείς, για συναθροίσεις με αγαπημένα πρόσωπα. Με ή χωρίς φίλτρα, πλέον περνάμε ατελείωτες ώρες χαράς, συγκίνησης και γέλιου, με ένα κινητό στο χέρι. Κι άμα περνάμε καλά τώρα, γιατί όχι και στο μέλλον; Έστω για τον χαβαλέ της υπόθεσης!


Η σωματική άσκηση είναι must

michael-henry-LTmdkzm2y1g-unsplash.jpg
Photo by Michael Henry on Unsplash

Βγαίνεις απόγευμα στον δρόμο της γειτονιάς και βλέπεις κόσμο να περπατά, άλλους να τρέχουν, αρκετούς με τα ποδήλατα, παιδιά με πατίνια και σκούτερ! Ποτέ ξανά δεν υπήρχαν τόσοι πεζοί σε δρόμους, πεζοδρόμια και γραμμικά πάρκα. Έστω και από ανάγκη, μάθαμε πόσο όμορφες είναι αυτές οι συνήθειες και πόσο ευεργετικές είναι για το σώμα και το πνεύμα. Αφήσαμε το αυτοκίνητο και βγήκαμε με τα πόδια, με το ποδήλατο. Και είναι πασιφανές ότι το «κουσούρι» αυτό θα μας μείνει!


Πολιτισμός στην οθόνη, με ένα κλικ

annie-gavin-lQTf50hbg2Y-unsplash.jpg
Photo by Annie Gavin on Unsplash

Τι γίνεται όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό; Και τι όταν ο λόγος που δεν το κάνει είναι λόγω απαγόρευσης; Την απάντηση έδωσαν δεκάδες ομάδες, οργανισμοί, θίασοι, μουσικά συγκροτήματα και άτομα, ανεβάζοντας στο διαδίκτυο τις παραστάσεις και τα πρότζεκτ τους, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να περάσει εποικοδομητικά τον χρόνο του μέσω της Τέχνης. Είδαμε θεατρικές παραστάσεις που δεν προλάβαμε να τις δούμε ενόσω «έπαιζαν» στο θέατρο, απολαύσαμε συναυλίες, «μπήκαμε» σε γκαλερί και μουσεία. Ένας νέος τρόπος επαφής με τον Πολιτισμό γεννήθηκε και μια εξαιρετική ευκαιρία να αναδειχθεί εκ νέου η σημαντικότητα όλων αυτών που παράγουν πολιτισμό. Ελπίζουμε, η απήχηση που είχε η προβολή των πρότζεκτ τους, να ανοίξει τον δρόμο (και) για έναν νέο τρόπο παρουσίασης στο μέλλον, πέραν της φυσικής παρουσίας μας σε χώρους πολιτισμού. Το ένα να συμπληρώνει το άλλο!


Συνταγή επιτυχίας

icons8-team-seDjj4dmC9s-unsplash.jpg
Photo by Icons8 Team on Unsplash

Ρίχνεις τα υλικά στον πάγκο, πατάς το Record και ξεκινάς να μεγαλουργείς στην κουζίνα. Έχεις φτιάξει σε έναν μήνα όσα ποτέ δεν έβρισκες χρόνο! Συνταγές που έβλεπες τα πρωινά του Σαββάτου από τηλεοράσεως και σου άνοιγε η όρεξη, γλυκά με δεκάδες χιλιάδες θερμίδες και δεκάδες χιλιάδες likes στο Instagram, μέχρι και φρέσκο ψωμί με προζύμι. Ο Πετρετζίκης έχει φάει τη σκόνη σου και το βίντεο που ανέβασες στα social έχει ξεπεράσει σε v
iews τα tutorials διάσημων σεφ. Γεια στα χέρια σου. Ο κόσμος της κουζίνας σου ανήκει! Ποτέ ξανά έτοιμο φαγητό…




Πληρωμές από όλους σε όλους, άμεσα!

Οι ανέπαφες πληρωμές στην περίοδο που διανύουμε είναι εκ των ων ουκ άνευ. Όπως αδιαπραγμάτευτη είναι και η χρήση χαρτονομισμάτων και κερμάτων. Γιατί να πληρώνεις με μετρητά όταν υπάρχουν εναλλακτικές;

Πλέον οι συναλλαγές μας γίνονται πιο εύκολα από ποτέ, χωρίς χρέωση, από όλους σε όλους, άμεσα.

Η κοινωνία χωρίς μετρητά είναι ο τρόπος του μέλλοντος και αυτόν τον τρόπο φέρνει κοντά μας η νέα εφαρμογή Settle.

L02122-JCC-Settle-FINAL-04.jpg


Το Settle είναι μία εφαρμογή για πληρωμές μέσω κινητών συσκευών η οποία επιτρέπει στον καθένα να στείλει, να ζητήσει και να λάβει χρήματα από τον οποιοδήποτε, ανεξάρτητα από την τράπεζα στην οποία επιλέγει να διατηρεί τους λογαριασμούς του, ενώ του δίνει τη δυνατότητα να πληρώσει σταδιακά σε όλο και περισσότερες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου και όχι μόνο, καλύπτοντας τις καθημερινές του ανάγκες για συναλλαγές. Ανάγκες που σήμερα εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό με μετρητά. Παράλληλα, θα δίνει τη δυνατότητα σε εμπορευόμενους, καταστηματάρχες και ελεύθερους επαγγελματίες, να αποδεχθούν πληρωμές εύκολα και γρήγορα, οπουδήποτε, χωρίς ειδικές ανάγκες σε εξοπλισμό.

Στην Κύπρο ο μέσος όρος της συναλλαγής με κάρτες είναι 70 ευρώ ενώ στην Ευρώπη ο μέσος όρος είναι 44 ευρώ. Υπάρχει, δηλαδή, ακόμα η τάση να χρησιμοποιούμε τις κάρτες για μεγαλύτερες πληρωμές και όχι για μικρότερες πιο συχνές συναλλαγές.

L02122-JCC-Settle-FINAL-02.jpg


Η τάση δείχνει ότι οι καταναλωτές σε παγκόσμιο επίπεδο, στρέφονται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές για τις καθημερινές τους ανάγκες, με κοινό παρονομαστή τη χρήση κινητών συσκευών για τη διεκπεραίωσή τους.

Οι καταναλωτές είναι έτοιμοι όχι μόνο να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους τηλέφωνο για να πληρώσουν, αλλά να μεταβούν και σε αυτό που ονομάζεται «αόρατες» πληρωμές. Να περπατήσουν στο κατάστημα, να ψωνίσουν και να πληρώσουν εξερχόμενοι χωρίς να χρειαστεί να αγγίξουν την κινητή τους συσκευή. Να χρησιμοποιήσουν το κινητό τηλέφωνο για να πληρώσουν το λογαριασμό στο εστιατόριο χωρίς απευθείας επικοινωνία με το σερβιτόρο, πληρώνοντας το ποσό που εμφανίζεται στην οθόνη της συσκευής τους ή σαρώνοντας το QR code που βρίσκεται μπροστά τους, για να αποφύγουν την καθυστέρηση και την αναμονή. Φτάνει να νοιώθουν ασφάλεια με τη λύση που χρησιμοποιούν και να γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία υποστηρίζεται από πάροχο που εμπιστεύονται. Αυτό είναι που εγγυάται η παρουσία της JCC στo Settle.

L02122-JCC-Settle-FINAL-03.jpg


Η εφαρμογή είναι συμβατή με όλα τα τραπεζικά ιδρύματα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Settle για να καταχωρήσεις τις χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες που έχεις σήμερα από οποιαδήποτε τράπεζα και να τις χρησιμοποιήσεις για να αποστείλεις χρήματα χωρίς χρέωση σε οποιοδήποτε αποδέκτη. Επίσης, χρήματα που έχει λάβει ο καθένας στην εφαρμογή, μπορεί ανά πάσα στιγμή, εάν το επιθυμεί, να τα μεταφέρει στο λογαριασμό του σε οποιαδήποτε Κυπριακή τράπεζα, καταχωρώντας το IBAN του λογαριασμού.

Η δημιουργία λογαριασμού στο Settle είναι πολύ απλή. Αρκεί η καταχώρηση του αριθμού τηλεφώνου και η αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων για να ξεκινήσει κάποιος να χρησιμοποιεί την εφαρμογή για συναλλαγές. Χωρίς την επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη, η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μικρά ποσά συναλλαγών, μέχρι 50 ευρώ ανά συναλλαγή. Για μεγαλύτερα ποσά χρειάζεται η επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη, κάτι που γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από την εφαρμογή σε 2 απλά βήματα.

Με το Settle μπορεί ο καθένας να στείλει χρήματα σε οποιοδήποτε ιδιώτη αποδέκτη (person-to-person) επιλέγοντας τον από το τηλεφωνικό κατάλογο της συσκευής του ή καταχωρώντας το κινητό του τηλέφωνο, ή σε επιχείρηση η οποία έχει αποφασίσει να δέχεται πληρωμές με Settle και παρουσιάζεται καταχωρημένη στην εφαρμογή.

L02122-JCC-Settle-FINAL-01.jpg


Ο ιδιώτης αποδέκτης θα λάβει τα χρήματα του άμεσα στην εφαρμογή στο Settle account του και θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει την ίδια στιγμή. Εάν ο αποδέκτης δεν έχει ακόμα το Settle εγκατεστημένο στη συσκευή του, θα λάβει μήνυμα SMS με κατάλληλο σύνδεσμο για να κατεβάσει την εφαρμογή και να έχει αμέσως πρόσβαση στα χρήματα. Με την ίδια ευκολία οι χρήστες του Settle μπορούν να ζητήσουν χρήματα από κάποιον και να διαχειριστούν τις αποδείξεις τους, επιλέγοντας να τις εκτυπώσουν ή αποθηκεύσουν εκτός Settle.

Μια ιδιαίτερη δυνατότητα που παρέχει η εφαρμογή είναι η ανταλλαγή μηνυμάτων, κειμένου, εικόνας ή βίντεο, που μπορούν να πλαισιώνουν ή συμπληρώνουν την ανταλλαγή χρημάτων με φίλους ή συνεργάτες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.settle.eu/cy

Το Settle app φέρνει στην Κύπρο η JCC Payment Systems σε συνεργασία με τη Νορβηγική εταιρεία Auka, πρωτοπόρο στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών στη Σκανδιναβία.

Διαθέσιμο δωρεάν σε Apple Store και Play Store.

L02122-JCC-Settle-FINAL-05.jpg


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ