Αστικά τοπία σε Λεμεσό και Λευκωσία που σύντομα θα αποκτήσουν και πάλι ζωή

Ο Γιώργος Χαραλάμπους φωτογραφίζει... τις άδειες πόλεις που γυρνά.

Αστικά τοπία σε Λεμεσό και Λευκωσία που σύντομα θα αποκτήσουν και πάλι ζωή

Ο Γιώργος Χαραλάμπους φωτογραφίζει... τις άδειες πόλεις που γυρνά.

Article featured image
Article featured image

Όταν ανακοινώθηκαν τα πρώτα περιοριστικά μέτρα, οι εικόνες από τους άδειους δρόμους των κυπριακών πόλεων ήταν ένα εντελώς πρωτόγνωρο σκηνικό, δυστοπικό και ενίοτε τρομακτικό, που ενδόμυχα σε χαροποιούσε γιατί έδειχνε συμμόρφωση και ωριμότητα.

Δύο μήνες μετά, η εικόνα από τις άδειες πόλεις, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες, έγινε συνήθεια, μέχρι που η ανακοίνωση των μέτρων χαλάρωσης που θα ξεκινήσουν από τις 4 Μαΐου, ξύπνησε και πάλι μνήμες ελευθερίας και μιας καθημερινότητας που όλα έμοιαζαν δεδομένα και αυτονόητα, όπως η πυκνή κίνηση στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή κατά τις πρωινές ώρες ή η πολυκοσμία στις οδούς Ονασαγόρου και Λήδρας, εκεί, γύρω στο απόγευμα.

Σύντομα και αν όλα πάνε βάσει των υπολογισμών, μέχρι τα μέσα Ιουνίου η Κύπρος θα επιστρέψει πλήρως στην προ πανδημίας καθημερινότητά της, αφήνοντας πίσω της (όσο εφικτό είναι αυτό) τις δύσκολες μέρες.

Ο Γιώργος Χαραλάμπους (Instagram), μέσα από το project του «Time for Appreciation», φωτογραφίζει τα άδεια αστικά τοπία της Λευκωσίας και της Λεμεσού, λίγο πριν αποκτήσουν και πάλι ζωή.

«Μέσα σε αυτές τις περίεργες και δύσκολες μέρες που βιώνουμε, η δημιουργία δεν μπορεί παρά να είναι η καλύτερη διέξοδος. Σε μία από τις πρώτες μου εξόδους, η εικόνα της έρημης Λεωφόρου Λάρνακος, μου προκάλεσε πρωτόγνωρα και περίεργα συναισθήματα. Ωστόσο, αυτό το περίεργο συναίσθημα ήταν η αφορμή για να ξεκινήσω το project "Time for Appreciation" καταγράφοντας κι άλλες σκηνές από αυτήν την πρωτόγνωρη περίοδο που ζούμε. Μια περίοδος που μας πήρε πολλά και μας έκανε να εκτιμήσουμε τα απλά, καθημερινά που είχαμε δεδομένα μέχρι εκείνη τη στιγμή».


Πλατεία Φανερωμένης, Λευκωσία

PV-3011 (1).jpg

PV-3012.jpgΟνασαγόρου, /Λήδρας / Ερμού, Λευκωσία

PV-3014 (1).jpg

PV-3013 (2).jpg

PV-3022 (1).jpg

PV-3010 (1).jpg

PV-3009 (1).jpg

PV-3007 (1).jpg
Λεωφόρος Γρίβα Διγενή, Λευκωσία

PV-3015 (2).jpg

PV-3016 (1).jpg
Λεωφόρος Λεμεσού, Λευκωσία

PV-3006 (2).jpg

PV-3004 (2).jpg
Λεωφόρος Λάρνακος, Λευκωσία

PV-3000 (3).jpg
Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο), Λεμεσός

PV-3017 (1).jpg
Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ

PV-3023 (1).jpg
Λεωφόρος Σπύρου Αραούζου, Λεμεσός

PV-3025 (1).jpg

PV-3024 (1).jpg
Οδός Ανεξαρτησίας, Λεμεσός

PV-3018 (3).jpg
Αγίου Ανδρέου, Λεμεσός

PV-3021.jpg
Αερογέφυρα Αγίας Φύλαξης, Λεμεσός

PV-3026 (2).jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ