Χαράλαμπε, τι σημαίνει για τη φρουταρία σου η καραντίνα;

O Χαράλαμπος Τήλλυρος είναι ιδιοκτήτης μιας μικρής, καινούργιας φρουταρίας στη Λεμεσό.

Article featured image
Article featured image


Ίσως, κάποιοι, κάποτε, να διαβάσατε για μένα... Ναι, μετά από 6 χρόνια έκανα το επόμενο βήμα, πραγματοποιώντας τον μεγάλο μου στόχο που ήταν να ανοίξω τη δική μου φρουταρία. Αλλά, δυστυχώς, λογάριαζα χωρίς τον covid 19.

Εκεί που έμπαινε καθημερινά καινούργιος κόσμος στο μαγαζί, μας επισκέφτηκε και μας ταλαιπωρεί και ο κορωνοϊός. Άρα, σε μια δύσκολη περίοδο για ένα καινούργιο μαγαζί, σαφέστατα και επηρεαζόμαστε αρνητικά.

Έχει μειωθεί ο κόσμος που επισκεπτόταν το μαγαζί μετά και το διάταγμα για άσκοπες μετακινήσεις, επομένως αυτός που ήθελε να σε υποστηρίξει από κάποια άλλη περιοχή, πλέον δεν μπορούσε.

Επομένως, κάτι έπρεπε να κάνω ώστε να εξυπηρετώ τους πελάτες μου. Έτσι, ξεκίνησα την κατ’ οίκον παράδοση τροφίμων, εντελώς δωρεάν.

Αρκετοί με ρώτησαν εάν και εφόσον σκέφτηκα να παρατήσω το νέο μου εγχείρημα. Η απάντησή μου ξεκάθαρη εξ αρχής: βεβαίως και όχι…

Είμαι υπόλογος στην υπάλληλό μου, στους συνεργάτες μου, στον ιδιοκτήτη του κτιρίου που ενοικιάζω. Έμαθα να περνώ από δοκιμασίες και να βγαίνω πιο δυνατός και νικητής. Μπορεί η καραντίνα να ανάγκασε αρκετό κόσμο να μείνει σπίτι, αλλά στο τέλος θα νικήσουμε εμείς.

Εύχομαι να ξεπεράσουμε σύντομα αυτό τον κακό εφιάλτη που θα έχει ανυπολόγιστες οικονομικές ζημιές, εάν και εφόσον το κράτος δεν διαχειριστεί σωστά το όλο θέμα και στη μετά κορωνοϊού περίοδο.

Το μόνο θετικό είναι ότι όλοι μας εκτιμήσαμε την αξία της ζωής, οπότε ελπίζω να μη ξεχάσουμε σύντομα τη δοκιμασία αυτή!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ