Μέχρι το Μεγάλο Σάββατο η απαγόρευση πτήσεων

Ποιοι εξαιρούνται του διατάγματος και ποιες πτήσεις πραγματοποιούνται κανονικά.

Article featured image
Article featured image

Παράταση για άλλες δύο βδομάδες στην απαγόρευση πτήσεων προς τα κυπριακά αεροδρόμια, με νέο διάταγμα που εξέδωσε την Πέμπτη ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος.

Το διάταγμα ισχύει για όλες τις πτήσεις, πλην καθορισμένων εξαιρέσεων που δίδονται κατόπιν ειδικής άδειας του υπουργού.

Σύμφωνα με το σχετικό νέο Διάταγμα του υπουργού, η απαγόρευση πτήσεων, που ξεκίνησε στις 21 Μαρτίου και έληγε κανονικά σήμερα (Σάββατο), επεκτείνεται, λόγω συνέχισης των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, από τις 4 Απριλίου για ακόμα 14 μέρες, δηλαδή μέχρι τις 18 Απριλίου, Μεγάλο Σάββατο.


Εξαιρούνται μόνο οι πτήσεις φορτηγών αεροπλάνων, όπως και οι πτήσεις επαναπατρισμού, είτε ξένων που βρίσκονται στην Κύπρο προς τις χώρες τους, είτε ναυλωμένες που μεταφέρουν από άλλες χώρες Κύπριους στο νησί μας. Επίσης, στο πλαίσιο επαναπατρισμού είτε προς είτε από την Κύπρο, σχεδόν καθημερινά δίδονται άδειες για πτήσεις ιδιωτικών τζετ.

Να σημειωθεί πάντως ότι, οι πλείστες εταιρείες που εμπλέκονται άμεσα με την εξυπηρέτηση πτήσεων, θεωρούν δεδομένο ότι τα μέτρα θα συνεχιστούν μέχρι και το τέλος του μήνα και έχουν πάρει τα ανάλογα μέτρα, ενώ κάποιες εταιρείες που εξυπηρετούν πτήσεις φορτίων και VIP διατηρούν ελάχιστο αριθμό εργαζομένων για ορισμένες ώρες της ημέρας.

Να σημειωθεί ότι οι πτήσεις μεταφοράς φορτίου συνεχίζονται κανονικά και κάποιες μέρες της εβδομάδας είναι πλέον αυξημένες, ενώ από χθες Παρασκευή αποκαθίσταται και η από αέρος μεταφορά ταχυδρομείου και μικροδεμάτων σε Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Ελλάδα, Γερμανία και ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ