Μπες να δεις και να ακούσεις τον πρώτο digital χάρτη της εναλλακτικής μουσικής στην Κύπρο!

Πρώτη φορά γίνεται ένας τέτοιος οδηγός και είμαστε περήφανοι που η πρωτοβουλία αυτή είναι... made in Cyprus!

Article featured image
Article featured image

House, Techno, Disco, Electro, World, Break Beat, Tech House, Funk, Post Punk, UK Garage, New Wave, Leftfield House και άλλα είδη, μαζεμένα σ’ ένα διαδραστικό, μουσικό digital χάρτη από το Ballantine’s True Music, μία πλατφόρμα στην οποία για πρώτη φορά χαρτογραφείται με τόσο ωραίο τρόπο η κυπριακή, εναλλακτική μουσική σκηνή. Αν και το όλο εγχείρημα βρίσκεται ακόμη σε συνεχή εξέλιξη, μέχρι στιγμής όσοι έχουν επισκεφθεί το χάρτη δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από το υλικό που έχει ήδη συγκεντρωθεί και ανυπομονούν δουν τη συνέχεια.

TM20_Map_ScreenCapture_1.jpg
Η πολύ δημοφιλής σελίδα της House


Όσοι δεν γνωρίζετε πολλά για την πλατφόρμα του Ballantine’s True Music, μάθετε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο από το 2013 μέχρι σήμερα, σε συνεργασία με το Boiler Room, έχουν χαρτογραφηθεί οι ιστορίες 28 ντόπιων μουσικών σκηνών σε τρεις διαφορετικές ηπείρους, με στόχο να αναδείχθουν καλλιτέχνες που παραμένουν αληθινοί, ασυμβίβαστοι και πραγματικοί λάτρεις της αυθεντικής μουσικής.

TM20_Map_ScreenCapture_2.jpg
Η σελίδα του Gusav που ανήκει στην οικογένεια της House, περιλαμβάνει ένα μίνι βιογραφικό, ένα podcast set με μουσική του αλλά και μια σχετική συνέντευξη


Όσον αφορά σε εγχώριο επίπεδο τώρα, εστιάζει στην κουλτούρα της alternative dance μουσικής της Kύπρου, αναδεικνύοντας τις πιο αυθεντικές μουσικές σκηνές, καθώς και γνωστούς και νέους καλλιτέχνες που τις εκπροσωπούν σε ολόκληρη τη χώρα, μέσω σχετικών συνεντεύξεων, θεματικών events (Techno, House, Disco κ.λπ.) και τώρα μέσω ενός ολοκαίνουργιου digital χάρτη!

Ballantines_Web__Use_137.width-1024.jpg
Από τα περσινά True Music Events

Αν αναρωτιέσαι ποιος είναι ο στόχος του χάρτη, δεν είναι μόνο ένας! Μέσω του εξύπνου και user friendly environment του website, προσπαθεί να γνωρίσει στον κόσμο όλο και περισσότερους καλλιτέχνες της τοπικής σκηνής και να κρατά συνεχώς ενήμερους τους μουσικόφιλους για τα διάφορα είδη που υπάρχουν εκεί έξω, εμπλουτίζοντας διαρκώς το περιεχόμενό του με συνεντεύξεις, σύντομα βιογραφικά καλλιτεχνών, φωτογραφικό υλικό, αλλά και δείγμα της δουλειάς τους μέσω podcasts sets.

Κι αν μέχρι τώρα πίστευες ότι δεν υπάρχουν και τόσοι πολλοί DJs στο νησί μας, γράψε λάθος! Μέσω της πλατφόρμας του Ballantine’s True Music, έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 150 DJs, διαφόρων ειδών μουσικής, με τον κάθε ένα να ξεχωρίζει για το στυλ και το ταλέντο του.

Ballantine's_True_Music_Cyprus_-_2020-03-16_17.59.46.jpg
Η σελίδα της World μουσικής με όλους τους σχετικούς καλλιτέχνες


Κάπου εδώ, κλείνοντας, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η δεύτερη σεζόν του Ballantine’s True Music, ξεκίνησε με τον πιο ιδανικό τρόπο -τον digital μουσικό χάρτη- και εμείς ανυπομονούμε να δούμε τη συνέχεια, αφού και φέτος μας υπόσχεται διάφορες ενέργειες που περιλαμβάνουν events (οι ημερομηνίες τους θα ανακοινωθούν σύντομα), μία νέα ραδιοφωνική εκπομπή, αφιερώματα, αλλά και πλούσιο υλικό από συνεντεύξεις, ειδικά θέματα κ.ά. Μείνετε συντονισμένοι στις σελίδες του Ballantine’s για να μάθετε περισσότερα, αλλά και για να δείτε την σταδιακή εξέλιξη του χάρτη που συνεχώς ανανεώνεται με νέες προσθήκες και υλικό.

Εμείς, πάντως, θα εκμεταλευτούμε τον κατοίκον περιορισμό και ομολογούμε πως θα αφιερώσουμε άπειρες ώρες περιεργάζοντας τον χάρτη και το περιεχόμενο του. Εσείς;

Κάνε κάνε κλικ ΕΔΩ ή γράψε https://www.ballantines.com/en-CY/pages/map

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ