Είναι αυτή η νέα τάση για το Πάσχα σε καραντίνα;

Δεν ξέρουμε ακόμα, αλλά μπορεί και να γίνει!

Article featured image
Article featured image

Μια ιδιαίτερη λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς του Αγίου Φωτός σκέφτηκε ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος. Όπως έχει γίνει γνωστό, οι λειτουργίες του Πάσχα θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών λόγω κορωνοϊού και έτσι οι πιστοί δεν θα έχουν πρόσβαση στους ναούς. Μάλιστα, η Ανοιχτή τελετή της Ανάστασης, έχει μεταφερθεί προς τα τέλη Μαΐου στην Ελλάδα, κάτι που συζητείται και στην Κύπρο.

Ωστόσο, το ελληνικό δαιμόνιο χτύπησε ξανά και έτσι ο κύριος Κωνσταντάτος ενημέρωσε μέσω ανακοίνωσης στα social media, ότι ο δήμος σε συνεργασία με εθελοντές της δημοτικής αστυνομίας θα πραγματοποιήσει Delivery Αγίου Φωτός. «Το Μεγάλο Σάββατο με απόλυτο σεβασμό θα μεταφέρω το Αναστάσιμο Φως από το αεροδρόμιο στις εκκλησίες της πόλης μας. Στην συνεχεία και δίχως να έρθετε στους ναούς, μένοντας σπίτι σας, κλιμάκιο της Διοίκησης του Δήμου μας θα σας μεταφέρει το Άγιο Φως σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι. Δίχως να βγείτε στους δρόμους με μεγάλη προσοχή θα σας ανάψουμε τα φαναράκια που θα έχετε αφήσει όσοι επιθυμείτε, έξω από τις πόρτες των πολυκατοικιών», έγραψε, μεταξύ άλλων, στο Facebook για να συμπληρώσει: «Μένετε σπίτι και εμείς σας φέρνουμε το Αναστάσιμο Φως».

Περιμένουμε να δούμε αν αυτό θα εξελιχθεί στο επόμενο challenge των ημερών με τους κυπριακούς δήμους να ακολουθούν το παράδειγμα, μοιράζοντας το Άγιο Φως, door to door.

Με πληροφορίες από VICE GREECE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ