Ιερέας εξομολογεί πιστούς με τη διαδικασία του drive in

Εννοείται πως η διαδικασία γίνεται στο πάρκινγκ της Εκκλησίας.

Article featured image
Article featured image

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, ο Covid-19 και τα νέα δεδομένα που άλλαξαν δραματικά τη ζωή μας, μας ανάγκασαν να αναπροσαρμόσουμε όλα όσα ξέραμε και κάναμε έως τώρα, έως ότου τουλάχιστον ξεπεραστεί όλη αυτή η δοκιμασία.

Γι’ αυτό και ένας ιερέας στην Πολωνία παρότι υποχρεώθηκε να υπακούσει στους νέους κανονισμούς κλείνοντας την εκκλησία, αποφάσισε πως η εξομολόγηση των πιστών αποτελεί πολύ σημαντική διαδικασία και ουσιαστική για την ψυχική και πνευματική τους υγεία, γι’ αυτό και την προσάρμοσε στα νέα δεδομένα, τηρώντας πάντα τις απαραίτητες αποστάσεις.

priest.png

Καθισμένος σε μια καρέκλα και φορώντας χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο, ο πατήρ Ματέους Κιελάρσκι, από τη Βαρσοβία, ακούει τους ενορίτες του και τους δίνει άφεση αμαρτιών, καθώς εκείνοι βγάζουν τα κεφάλια τους από τα παράθυρα των αυτοκινήτων τους. «Από την ασφάλεια του αυτοκινήτου, φροντίζουν για την ψυχή τους ενώ προστατεύουν το σώμα τους από τα μικρόβια σε αυτήν την ειδική περίπτωση», είπε ο ιερέας στο πρακτορείο Reuters.

Στην Πολωνία απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δύο προσώπων ενώ μέχρι πέντε μπορούν να παρακολουθήσουν τη λειτουργία. Σχολεία, εστιατόρια και τα περισσότερα καταστήματα έχουν κλείσει με βάση τα αυστηρά μέτρα που υιοθέτησε η κυβέρνηση για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

priest2.png

priest.jpg


Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη χώρα. Οι εκκλησίες στην Πολωνία συχνά οργανώνουν ολονυκτίες ώστε να προλάβουν να εξομολογηθούν όλοι οι πιστοί που το επιθυμούν, πριν από το Πάσχα.

Η λύση του «ντράιβ-ιν» που επινόησε ο Κιελάρσκι, αν αποδειχθεί επιτυχής, μπορεί να επαναληφθεί στο μέλλον, εξήγησε ο ιερέας Ταντέους Αλεξάντροβιτς που ιερουργεί στον Ναό της Θείας Πρόνοιας, έναν από τους μεγαλύτερους στη Βαρσοβία.

Για τον 23χρονο Σίμον, η επιλογή αυτή είναι καλοδεχούμενη. «Ίσως μοιάζει κάπως σαν ντράιβ-ιν σε φαστφουντάδικο, αλλά εγώ δεν σκέφτομαι έτσι για την εξομολόγηση. Το σημαντικό είναι η στιγμή, όχι αν γίνεται σε μια πανέμορφη εκκλησία, στη φύση ή μέσα σε αυτοκίνητο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ