Εργατική Πρωτομαγιά (στην Ελλάδα) στο πλαίσιο της κοινωνικής αποστασιοποίησης

Η πανδημία δεν απέτρεψε την εκδήλωση, ωστόσο, τα μέτρα προστασίας εφαρμόστηκαν πλήρως.

Article featured image
Article featured image

Με έναν διαφορετικό τρόπο αναγκάστηκαν φέτος εργατικά σωματεία και οι συνδικαλιστικοί φορείς να γιορτάσουν την εργατική Πρωτομαγιά στην Ελλάδα, ένεκα της πανδημίας.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και άλλων εργατικών σωματείων έγινε με την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων ασφαλείας και με τους διαδηλωτές να φορούν μάσκες και γάντια. Επίσης, σε πολλά σημεία μπροστά από τη Βουλή είχαν τοποθετηθεί πολύχρωμα σημάδια στο έδαφος προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Σε δήλωσή του, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημείωσε ότι η φετινή πρωτομαγιά γιορτάζεται σε ειδικές συνθήκες και με το βλέμμα όλων στην «επόμενη μέρα». «Είναι πλέον πιο επιτακτικά το βασικό δίλημμα, το βασικό ερώτημα που χρειάζεται απάντηση: «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα; Εμείς απαντάμε Σοσιαλισμός. Χρειάζεται μια νέα κοινωνία δίκαιη, με την εργατική τάξη, τον λαό πραγματικά στην εξουσία. Για να προστατεύει την υγεία του λαού, για να υπάρχει ευημερία στον ελληνικό λαό. Καλή δύναμη! Καλό κουράγιο σε όλους και όλες. Χρόνια πολλά!», ανέφερε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ