Τα έβαλε με Κινέζα δημοσιογράφο ο Trump, μάλλον, επειδή ήταν… Κινέζα

Άλλωστε δεν είναι άγνωστα τα αισθήματα που τρέφει για τη χώρα, ειδικά μετά το ξέσπασμα του Covid-19.

Article featured image
Article featured image

Το περιστατικό πραγματοποιήθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αμερικανός Πρόεδρος τη Δευτέρα, 11 Μαΐου, σε σχέση με τις εξελίξεις στη χώρα, όσο αφορά τον χειρισμό της πανδημίας.

Η Γουέιτζι Τζιάνγκ, ανταποκρίτρια του δικτύου CBS στον Λευκό Οίκο, που έχει γεννηθεί στην Κίνα αλλά μεγάλωσε στην Αμερική, απηύθυνε στον πρόεδρο το ερώτημα γιατί αναφέρεται με τόση έμφαση στον αριθμό των διαγνωστικών τεστ που γίνονται στις ΗΠΑ και τον συγκρίνει με εκείνους άλλων κρατών, σαν να επρόκειτο για κάποιου είδους διεθνή διαγωνισμό, την ίδια ώρα που η χώρα εξακολουθεί να παρουσιάζει αυξημένα κρούσμα και αριθμό θανάτων. «Ίσως αυτή να είναι μια ερώτηση που θα έπρεπε να γίνει στην Κίνα. Μη ρωτάτε εμένα, να πάτε να ρωτήσετε την Κίνα!», της είπε ο Trump, εμφανώς οργισμένος και χωρίς να την αφήσει να απαντήσει, πέρασε στον επόμενο δημοσιογράφο.

«Και γιατί το λέτε αυτό σ’ εμένα;», απόρησε η Τζιάνγκ, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Αμερικανός πρόεδρος αντέδρασε με τέτοιο τρόπο, εξαιτίας της εμφάνισης και της καταγωγής της, καθώς είναι γνωστά τα αισθήματα που τρέφει για τη χώρα. «Θα το έλεγα σε οποιονδήποτε μου έθετε μια τόσο μοχθηρή ερώτηση όπως αυτή», απάντησε ο ένοικος του Λευκού Οίκου. Ενώ όταν η Τζιανγκ του απηύθυνε νέα ερώτηση, αρνήθηκε να απαντήσει, κατέβηκε από το βάθρο και έφυγε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ