Εστιατόριο στην Ταϊλάνδη βρήκε ένα πρωτότυπο τρόπο για να τηρήσει τα μέτρα αποστασιοποίησης

Είναι κι αυτό μια (περίεργη) ιδέα.

Article featured image
Article featured image

Ένα εστιατόριο στην Ταϊλάνδη φροντίζει να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της κοινωνικής αποστασιοποίησης παρέχοντας ταυτόχρονα συντροφιά στους μοναχικούς πελάτες με το να τοποθετεί λούτρινες κούκλες και αρκουδάκια στα τραπέζια του.

Νωρίτερα αυτό το μήνα η Ταϊλάνδη χαλάρωσε ορισμένους από τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στις επιχειρήσεις καθώς επιβραδύνθηκε ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού επιτρέποντας στα εστιατόρια να ανοίξουν και πάλι, αλλά με αυστηρούς κανόνες ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού. «Πριν είχαμε μόνο μια καρέκλα για τα τραπέζια για τους πελάτες που έρχονταν να φάνε μόνοι τους. Αλλά κατά την γνώμη μου ήταν περίεργο, οπότε σκέφτηκα να τους προσφέρω παρέα», λέει ο Νατχούτ Ρονττσαναπαντκούλ, ο ιδιοκτήτης του Maison Saigon, ενός βιετναμέζικου εστιατορίου στην Μπανγκόκ.

2020_05_14_95250_1589447336._large.jpg

download.jpg


Καθισμένος απέναντι σε μια από τις κούκλες πάντα ένας πελάτης του καταστήματος, ο Σαουίτ Τσαϊπουέκ, δήλωσε χαρούμενος που έχει παρέα καθώς αυτή ήταν η πρώτη φορά που βγήκε για να φάει έξω έπειτα από μήνες. «Η κούκλα με κάνει να νιώθω λιγότερο μόνος», λέει ο 25χρονος. Ένας άλλος πελάτης, ο Σιριπόρν Ασαβακάριντ, λέει ότι οι νέοι κανονισμοί για την διάταξη των τραπεζιών μπερδεύουν τους πελάτες και ο «στρατός» από λούτρινα πάντα διευκολύνει την κατάσταση.

«Είναι πολύ πιο εύκολο να καταλάβεις σε σύγκριση με άλλα εστιατόρια όπου οι πελάτες μονίμως μπερδεύονται για το πού να καθίσουν και καταλήγουν να κάθονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλον».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ