Αρκετοί αναρωτιούνται γιατί τα μάτια του Michael Jordan στο «Last Dance» είναι κίτρινα

Και κάποιοι μίλησαν με οφθαλμίατρο για να μάθουν το γιατί.

Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, δημοσιογράφος του Vice Asia ετοίμασε το παρακάτω ρεπορτάζ.

Ήδη στο 8ο επεισόδιο και μπορούμε πλέον να πούμε με σιγουριά πως το Last Dance είναι η τέλεια σειρά για μπασκετόφιλους, αλλά και όποιον νοσταλγεί τα 90s.

Η συμπαραγωγή του ESPN και του Netflix είναι μια σειρά δέκα επεισοδίων, που παρακολουθεί τους Chicago Bulls του NBA στο τελευταίο τους πρωτάθλημα της σεζόν 1997-1998.

Περιλαμβάνει σημερινές συνεντεύξεις με την ομάδα και άλλα σημαντικά πρόσωπα, ανάμεσά τους φυσικά και τον Michael Jordan. Αλλά πέρα από τα αξέχαστα παιχνίδια του, τα καρφώματα που αψηφούσαν τη βαρύτητα και τις αντιπαραθέσεις, κάτι ακόμη τράβηξε την προσοχή των θεατών.


Οι fans αναρωτιούνται γιατί τα μάτια του Jordan ήταν κίτρινα στις πιο πρόσφατες συνεντεύξεις. Έγινε μάλιστα και θέμα συζήτησης.


Σύμφωνα με κάποιους θεατές, ο MJ σήμερα μοιάζει να έχει ανησυχητικά κίτρινα και ερεθισμένα μάτια. Πολλοί ανησυχούν μήπως είναι σύμπτωμα κάποιου σημαντικού προβλήματος υγείας.

Το κιτρίνισμα στο άσπρο του ματιού συνήθως είναι σημάδι ίκτερου, που είναι συνέπεια συγκέντρωσης χολερυθρίνης στον κερατοειδή. Ο ίκτερος συνδέεται με παθήσεις στο ήπαρ όπως ηπατίτιδα, χολόλιθο, κίρρωση ακόμα και καρκίνο. Όμως ο Jordan δεν έχει απαντήσει δημόσια σε ό,τι αφορά το ζήτημα με τα μάτια του, ούτε έκανε λόγο για ίκτερο ή προβλήματα με το ήπαρ.

Κάποιοι πιστεύουν πως δεν είναι τίποτα, δεδομένου ότι τα μάτια του ξεκίνησαν να είναι έτσι στις αρχές της δεκαετίας του 2000.


Αλλά και η ανησυχία δεν είναι αδικαιολόγητη.

«Δεν πρέπει να αγνοεί κανείς τα κίτρινα μάτια επειδή είναι σημάδι ότι κάτι συμβαίνει», είπε στο VICE ο Dr. Val Phua, οφθαλμολόγος στο Eagle Eye Centre στη Σιγκαπούρη. «Αν αφήνεις τα προβλήματα χωρίς θεραπεία ,θέτεις σε κίνδυνο την όρασή σου και διακινδυνεύεις μέχρι και να τυφλωθείς».

Είπε ότι σε μερικές περιπτώσεις τα μάτια μπορεί να είναι και κόκκινα, εκτός από κιτρινωπά. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να οφείλεται σε επιπεφυκίτιδα, φλεγμονώδες πτερύγιο, στεάτιο, ραγοειδίτιδα και ενδοφθαλμίτιδα. «Αυτές οι παθήσεις ποικίλουν ως προς την πρόγνωση και πρέπει να αντιμετωπιστούν ατομικά», σημειώνει.

Και τα μάτια του MJ;

«Τα μάτια του Jordan έχουν έναν ελαφρύ αποχρωματισμό, που μπορεί να οφείλεται σε ίκτερο, αλλά φαίνεται να υπάρχει και μια ελαφρώς ανασηκωμένη αλλοίωση στο μάτι που μπορεί να είναι ενδεικτικό για κάτι που προκαλεί αποχρωματισμό όπως το στεάτιο», είπε ο Dr. Phua. Το στεάτιο είναι καλόηθες και εμφανίζεται στην επιφάνεια του ενός ματιού. «Το κίτρινο χρώμα στα μάτια μπορεί να είναι πιο εμφανές σε άτομα με σκούρα επιδερμίδα», συνέχισε.

Κάποιοι πιστεύουν ότι ο αποχρωματισμός μπορεί να οφείλεται στη μελανίνη στην επιφάνεια των ματιών. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας, ο αποχρωματισμός των οφθαλμών είναι μια καλοήθης πάθηση που συναντάται πιο συχνά στους Αφροαμερικανούς.

Φυσικά, ο Dr. Phua επισήμανε ότι είναι δύσκολο να κάνει διάγνωση με βάση μόνο την εμφάνιση του MJ στο ντοκιμαντέρ. Έτσι, μέχρι να το αναφέρει ο ίδιος ο Jordan, οι εικασίες θα συνεχίσουν να βασανίζουν τους απανταχού fans.

Πηγή: VICE ASIA

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ