Βίντεο με επαναπατρισθέντες φοιτητές (σε καραντίνα) να κάνουν πάρτι κυκλοφορεί στα social media

Τι αναφέρει ο φοιτητής που προέβη σε καταγγελία.

Article featured image
Article featured image

Ερωτήματα προκαλεί καταγγελία φοιτητή, ο οποίος έχει επαναπατρισθεί από το εξωτερικό, πως σε κάποια από τα ξενοδοχεία της καραντίνας, φοιτητές διοργάνωναν πάρτι τόσο στα δωμάτιά τους όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με την καταγγελία του φοιτητή στο Sigmalive, σε κάποια ξενοδοχεία δεν τηρούνταν οι κανόνες και οι οδηγίες της καραντίνας, με φοιτητές να συμμετέχουν σε πάρτι εντός των ξενοδοχείων που διέμεναν. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, οι φοιτητές αυτοί ανέβασαν σχετικά βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Παρόλα αυτά, το άτομο που προέβη στην καταγγελία, ξεκαθαρίζει πως αυτά τα περιστατικά αφορούν μία μικρή μερίδα φοιτητών αφού στην πλειοψηφία τους όσοι σπουδαστές επαναπατρίσθηκαν συμμορφώθηκαν πλήρως με τις οδηγίες και τους κανονισμούς.

Για το ζήτημα έχει τοποθετηθεί στο Sigmalive το Υφυπουργείο Τουρισμό, το οποίο ανέφερε ότι «σε μεμονωμένες περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα ανυπακοής. Διερευνούμε τα περιστατικά και νοείται ότι θα ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, εάν και εφόσον προκύψουν ευθύνες».

Βάσει και της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ημερ. 15.4.20, στο Υφυπουργείο Τουρισμού έχει ανατεθεί ο συντονισμός για επαναπατρισμό Κυπρίων πολιτών και νόμιμα διαμενόντων στην Κυπριακή Δημοκρατία, ο οποίος περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων και επικοινωνία με διάφορες αρμόδιες Αρχές. Εντούτοις, σύμφωνα με το Υφυπουργείο, η φύλαξη των εξωτερικών χώρων των ξενοδοχείων που χρησιμοποιούνται για αυτοπεριορισμό γίνεται από εθνοφρουρούς, οι οποίοι παραχωρούνται από το ΓΕΕΦ. Οι εσωτερικοί χώροι επιτηρούνται από ιδιωτική εταιρεία παροχής ασφάλειας, στη βάση συμφωνίας με το Υφυπουργείο. Όπου κρίνεται απαραίτητο γίνεται επέμβαση της Αστυνομίας, με την οποία το Υφυπουργείο βρίσκεται σε επικοινωνία.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι η επιλογή των τουριστικών καταλυμάτων και η κατανομή των επαναπατριζόμενων, των ατόμων που συνιστούν κρούσματα κορωνοϊού και των ατόμων που τίθενται σε αυτοπεριορισμό, κ.ά στα διάφορα τουριστικά καταλύματα, τα οποία βρίσκονται σε όλες τις επαρχίες, ανάλογα με την κατηγορία που εμπίπτει κάθε άτομο ή ομάδα ατόμων, γίνεται με συνεργασία διαφόρων κρατικών υπηρεσιών.


Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του Sigmalive
εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ