Η καραντίνα στις μητροπόλεις του κόσμου

Οι Αθηναίοι έπαιζαν sports στις ταράτσες, οι Λονδρέζοι έπιναν τσάι, στη Μαδρίτη έκαναν έρωτα, στο Παρίσι χόρευαν και στη Νέα Υόρκη το έριξαν στο διάβασμα.

Article featured image
Article featured image


Κάπως έτσι φαίνεται να φαντάστηκε ο Ιταλός καλλιτέχνης και illustrator από το Τορίνο, Pierpaolo Rovero’s δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο project, το οποίο εμπνεύστηκε από το θρυλικό τραγούδι του John Lenon «Imagine».

Ο καλλιτέχνης προσπάθησε να αποτυπώσει την καθημερινότητα των κατοίκων στις διάφορες μητροπόλεις του κόσμου, κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Από την Ιερουσαλήμ και το Τόκιο, μέχρι τη Νέα Υόρκη, την Αθήνα και το Χονγκ Κονγκ. Ο Rovero’s μάς ταξιδεύει νοερά στον πλανήτη επιτρέποντάς μας να ρίξουμε κλεφτές ματιές μέσα από τα παράθυρα, πίσω από τις πόρτες και στα μπαλκόνια των σπιτιών.

Όπως σημειώνει, παρά τις όποιες πολιτιστικές και άλλες διαφορές μας και παρά το γεγονός ότι οι ζωές μας και η καθημερινότητά μας βαδίζουν σε άλλους δρόμους, στο τέλος της ημέρας και όταν παραστεί ανάγκη όλοι στρεφόμαστε στα βασικά και στα απλά, που μας δίνουν ζεστασιά, χαρά, άνεση και οικειότητα.


Αθήνα.jpg
Αθήνα

Νέα Υόρκη1.jpg
Νέα Υόρκη

Λονδίνο.jpg
Λονδίνο

Μαδρίτη.jpg
Μαδρίτη

Παρίσι.jpg
Παρίσι

Τορίνο1.jpg
Τορίνο

Φλωρεντια2.jpg
Φλωρεντία

Χονγκ Κονγκ.jpg
Χονγκ Κονγκ



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ