Οριστική διακοπή του κυπριακού πρωταθλήματος ψήφισε η ΚΟΠ

Τι αλλάζει στην α’ κατηγορία για τη σεζόν 2020/21.

Article featured image
Article featured image

Σε ψηφοφορία που διεξήχθη στη σημερινή συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ αποφασίστηκε, όπως αναμενόταν, η πρόωρη και οριστική διακοπή της αγωνιστικής περιόδου 2019/20.

Η απόφαση τούτη ήρθε ως συνέπεια της χθεσινής συνάντησης στο Προεδρικού, όπου διαπιστώθηκε αδυναμία έγκρισης του ποδοσφαιρικού πρωτοκόλλου της ομοσπονδίας στην ολότητά του από την κυβέρνηση.

Και αυτό διότι υπήρχαν συγκεκριμένες πρόνοιες που παραβίαζαν τις αντίστοιχες στα διατάγματα της κυβέρνησης, η οποία δεν ήταν διατεθειμένη να τα τροποποιήσει για χάρη του ποδοσφαίρου.

Πέραν της διακοπής της σεζόν και στην α' κατηγορία (σ.σ. την περασμένη Παρασκευή είχε αποφασιστεί διακοπή και στις μικρότερες κατηγορίες), το ΔΣ της Ομοσπονδίας κατέληξε στην απόφαση όπως το πρωτάθλημα της νέας σεζόν διεξαχθεί με 14 ομάδες, ήτοι χωρίς υποβιβασμό και με άνοδο των δύο πρώτων ομάδων από τη β' κατηγορία (Ερμής και Καρμιώτισσα).

Πλέον μένει να γίνουν γνωστά τα κάτωθι:

- αν θα υπάρξει απονομή τίτλου

- τι θα γίνει με τους κατόχους ευρωπαϊκών εισιτηρίων

- το ακριβές format του νέου πρωταθλήματος (με ή χωρίς πλέι οφ)

- αν θα υπάρξει επιστροφή στις 12 ομάδες το καλοκαίρι του 2021

- το σκεπτικό της απόφασης για οριστική διακοπή, το οποίο θα πρέπει να γίνει αποδεκτό από την UEFA, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η συμμετοχή των κυπριακών ομάδων στο Champions και στο Europa League

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ