Πόσο αυθεντική και πόσο κυπριακή είναι αυτή η φωτογραφία;

Όλοι μιλάνε για τη φωτογραφία που σε λιγότερο από 24 ώρες μάζεψε 2.300 reactions και 1.400 σχόλια.

Article featured image
Article featured image

Αρκετοί, μάλιστα, είναι αυτοί που μιλάνε κάτω από αυτήν, αφήνοντας ένα ή και περισσότερα σχόλια.

παραλια πολις.jpg


Διαβάζοντας σήμερα ξανά αρκετά από τα σχόλια, σχεδόν μια ολόκληρη μέρα μετά που αναρτήθηκε, συνειδητοποιούμε πως δεν είναι λίγοι αυτοί που αμφισβητούν την αυθεντικότητά της, αλλά και την προέλευσή της (αν είναι δηλαδή από Κύπρο).

πολισε.jpg
Κάποιοι σχολιάζουν και άλλοι κυκλώνουν σημεία στις φωτογραφίες


Αν και είναι πασιφανές ότι πρόκειται για αυθεντική φωτογραφία τραβηγμένη στην Κύπρο, παρόλα αυτά ζητήσαμε να μάθουμε τις λεπτομέρειες εκείνες που θα πείσουν ακόμα και τους πιο άπιστους οι οποίες όπως φαίνεται αρέσκονται σε οτιδήποτε άλλο πέραν την αλήθειας.


Είναι όντως από Κύπρο;

Αρχικά, ζητήσαμε από δύο αστυνομικούς να μας επιβεβαιώσουν ότι όντως οι στολές είναι της Αστυνομίας Κύπρου.

«Τις στολές αυτές τις φοράνε και στις περιπολίες όσοι έχουν άδεια μοτοσυκλέτας. Επίσης, τι φορούν και τα μέλη της ομάδας Ζ. Βασικά, η ομάδα Ζ υπάγεται στη Τροχαία», όπως ενημερωθήκαμε από αστυνομικό.

photo 3.png
Ένας ισχυρισμός που έπαιξε στα comments και η διάψευσή του



Είναι όντως αυθεντική;

Σε σχέση με την αυθεντικότητα της φωτογραφίας, δύο συνάδελφοι γραφίστες επιβεβαιώνουν ότι η εικόνα είναι αυθεντική και δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία.

Μάλιστα, υπάρχει και βίντεο το οποίο τραβήχτηκε λίγη ώρα πριν από τη συγκεκριμένη φωτογραφία και άρα επιβεβαιώνει ότι η φωτογραφία είναι όντως αυθεντική και όντως από Κύπρο, αλλά θεωρούμε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος δημοσίευσής του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ