Καύσωνας για λίγο ακόμη, με πτώση της θερμοκρασίας και πιθανότητα βροχών το σαββατοκύριακο

Μέχρι και 15 βαθμούς κελσίου πιο χαμηλά η θερμοκρασία, σε ορισμένες περιοχές.

Article featured image
Article featured image

Ισχυρή σφήνα έξαρσης και εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες θα επηρεάζουν την περιοχή μας μέχρι την Πέμπτη, με αποτέλεσμα τον κυρίως ηλιόλουστο καιρό και τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή σύμφωνα με το kitasweather.com.

Από την Παρασκευή, σφήνα ύφεσης θα αρχίσει να προσεγγίζει την περιοχή μας ενώ παράλληλα, ενισχυμένο πιο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάσει την περιοχή μας, με αποτέλεσμα τον εκτοπισμό των θερμών αερίων μαζών και την σταδιακή εμφάνιση πιθανοτήτων βροχής.

Σήμερα Δευτέρα, η ισχυρή σφήνα έξαρσης και εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες παραμένουν στην περιοχή μας, όπου και αναμένονται και πάλι γενικευμένα 40άρια+ σε διάφορες περιοχές του νησιού. Επίσης, στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως σε μέτρια στην επιφάνεια, χωρίς να αποκλείεται και παροδικά έως υψηλά, κυρίως κατά τις βράδυνες ώρες.

Η σφήνα έξαρσης θα αρχίσει σταδιακά να εξασθενεί μετά την Τρίτη, παρόλα αυτά, οι εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες και σκόνη θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την περιοχή μας μέχρι την Πέμπτη, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να μην σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού και ορεινά/ημιορεινά ενώ στα παράλια, θα παρατηρηθεί σταδιακή μικρή πτώση των θερμοκρασιών, οι οποίες όμως θα παραμείνουν πολύ πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή, σφήνα ύφεσης που θα βρίσκεται στον Ελλαδικό χώρο αναμένεται να κινηθεί προς την περιοχή μας, αφού σφήνα έξαρσης θα εγκατασταθεί στην κεντρονοτιοδυτική Ευρώπη, όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα. Την ίδια ώρα, ενισχυμένο, δροσερό δυτικό ρεύμα θα αρχίσει να μας επηρεάζει, εκτοπίζοντας τις εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες και σκόνη προοδευτικά από τα δυτικά. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την πτώση των θερμοκρασιών, η οποία θα είναι πιο αισθητή κυρίως στα παράλια και στα ορεινά/ημιορεινά.

Το Σάββατο, αναμένεται περαιτέρω αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση την Κυριακή, όπου και εμφανίζονται πιθανότητες τοπικών βροχών/καταιγίδων κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Άξιο αναφοράς είναι ότι η συνολική πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση με τις μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφονται αυτή τις ημέρες θα είναι της τάξεως των 10-15 βαθμών Κελσίου περίπου (αναλόγως περιοχής) μέχρι την Κυριακή – Δευτέρα.


Screenshot_7-2-1024x755.png

Screenshot_9-3-1024x757.png


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από το kitasweather.com

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και εξαιρετικά θερμός για την εποχή. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 8-13 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 43 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 36 έως 38 στα ανατολικά παράλια, 38 έως 41 στα υπόλοιπα παράλια και στους 31 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και εξαιρετικά θερμός για την εποχή. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 8-12 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, 24 έως 27 στα παράλια και στους 20 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και εξαιρετικά θερμός για την εποχή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 8-13 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 43 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 36 έως 39 στα παράλια και στους 30 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και εξαιρετικά θερμός για την εποχή. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 8-12 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, 24 έως 27 στα παράλια και στους 19 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και εξαιρετικά θερμός για την εποχή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ ενώ στα δυτικά παράλια θα πνέουν κυρίως δυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 8-13 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 43 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 35 έως 38 στα παράλια και στους 29 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και εξαιρετικά θερμός για την εποχή. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 8-11 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, 23 έως 26 στα παράλια και στους 18 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και εξαιρετικά θερμός για την εποχή. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 7-11 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 34 έως 37 στα παράλια και στους 27 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα παράλια και ορεινά/ημιορεινά και πτώση στο εσωτερικό, για να κυμανθεί γύρω στους 4-7 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ