Η πολύ ευχάριστη εξέλιξη που θα ισχύσει στη Β’ φάση άρσης των μέτρων

Τι ανοίγει πιο γρήγορα.

Article featured image
Article featured image

Τις χαλαρώσεις που θα ισχύουν από την Πέμπτη 21/5, συμπεριλαμβανομένου και «εκπλήξεων» ανακοίνωσε το απόγευμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Ανάμεσα σε άλλα, ανακοίνωσε πως οι οργανωμένες παραλίες θα ανοίξουν πιο γρήγορα και συγκεκριμένα από τις 23/5. Το ίδιο θα γίνει και με τις εκκλησίες.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κούσιος, το Υπουργικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη τις συμβουλές της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας, αποφάσισε και επιβεβαίωσε την ενεργοποίηση του σχεδιασμού για τη δεύτερη φάση χαλαρώσεων με μικρές διαφοροποιήσεις.

Οι οποιεσδήποτε χαλαρώσεις τηρούν πάντοτε υπό την επιφύλαξη της τήρησης των προφυλακτικών μέτρων, των μέτρων υγείας και της τήρησης των πρωτοκόλλων που εκδίδονται από το Υπουργείο υγείας.

Αναλυτικά:

Από την Πέμπτη 21/5:

Ανοίγουν τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια. Παραμένουν κλειστά η 1η και 2α Λυκείου και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί.

Καταργείται πλήρως η αποστολή μηνυμάτων και καταργείται η απαγόρευσης κυκλοφορίας μεταξύ 10μμ – 6 π.μ.

Επιτρέπονται συναθροίσεις σε οικίες μέχρι και δέκα άτομα

Ελεύθερη διακίνηση, σε πάρκα (εξαιρουμένων των παιδότοπων), πλατείες μαρίνες κτλ., νοουμένου ότι οι συναθροιζόμενοι δεν θα υπερβαίνουν τους 10 ανά ομάδα.

Επαναλειτουργούν κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, κέντρα για μασάζ και κέντρα δερματοστιξίας (τατουάζ)

Επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, και διευκρινίζεται ότι ως ανοιχτός χώρος θεωρείται και ο χώρος όπου επιτρέπεται το κάπνισμα. Τα άτομα δεν θα υπερβαίνουν τα 10 ανά ομάδα.

Από το Σάββατο 23/5

Επιτρέπεται ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε εκκλησίες, τεμένη και άλλους θρησκευτικούς χώρους, νοουμένου ότι θα τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα υγειονομικής συμπεριφοράς. Τα ίδια μέτρα θα ισχύουν για γάμους, βαφτίσεις και κηδείες.

Άνοιγμα παραλιών, περιλαμβανομένων οργανωμένων παραλιών, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα εκδοθούν από το Υπουργείο Υγείας.

Επαναλειτουργούν επίσης τα πρακτορεία στοιχημάτων

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ