Τι ισχύει με τα οδοφράγματα - Σε ποιους επιτρέπεται η διέλευση

Με απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας, στις 29 Φεβρουαρίου έκλεισαν 4 από τα 7 οδοφράγματα -αυτό της οδού Λήδρας, αυτό του Αστρομερίτη και τα οδοφράγματα στη Λεύκα και στη Δερύνεια.

Article featured image
Article featured image

Τα υπόλοιπα τρία οδοφράγματα (Αγίου Δομετίου, Λήδρα Πάλας και Πύργου) παρέμειναν ανοικτά, ενώ στελεχώθηκαν περαιτέρω, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι έλεγχοι.

«Ο στόχος μας δεν είναι να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο, άρα επιλέχθηκαν αυτά ούτως ώστε γεωγραφικά να μπορούν να εξυπηρετούνται όλοι», είχε αναφέρει τότε ο υπουργός Υγείας.

Τρεις βδομάδες αργότερα, η λεγόμενη κυβέρνηση στα κατεχόμενα ανακοίνωσε ότι, εκτός από τους πολίτες του ψευδοκράτους, κανείς δεν θα μπορεί να εισέρχεται πλέον στις κατεχόμενες περιοχές.

Δύο μήνες μετά και γνωρίζοντας πως τα περιοριστικά μέτρα για τα αεροδρόμια θα είναι τα τελευταία που θα αρθούν, η απορία σε σχέση με τα οδοφράγματα σίγουρα απασχολεί αρκετούς συμπολίτες μας.

Όπως αναφέρει στη CITY άτομο από το υπουργείο Εσωτερικών, τα οδοφράγματα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την πλήρη εξάλειψη των κρουσμάτων.

Αυτό που ίσως δεν είναι γνωστό είναι πως η Κυπριακή Δημοκρατία επιτρέπει την είσοδο στις ελεύθερες περιοχές στους νόμιμους κάτοικούς της (Τουρκοκύπριους κ.α.) οι οποίοι διαμένουν ή βρίσκονται στα κατεχόμενα.


Απαραίτητα, όμως, θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικό ότι έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό το πολύ μέχρι και 4 μέρες πριν τη διέλευσή τους από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχής, ενώ θα πρέπει επιπλέον να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, όπως συμβαίνει με όσους έρχονται από το εξωτερικό.

Η διέλευση θα πρέπει να γίνεται από ένα εκ των 3 οδοφραγμάτων Αγίου Δομετίου, Λήδρα Πάλας και Πύργου.

Εννοείται πως η διέλευση από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα δεν επιτρέπεται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ