Ζει

Ή τουλάχιστον αυτό φανερώνουν οι εικόνες του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων.

Article featured image
Article featured imageO Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε δημόσια εμφάνιση, την πρώτη του μετά από τρεις εβδομάδες, σύμφωνα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας, το KCNA.

Αυτό έγινε στο πλαίσιο των εγκαινίων του νέου εργοστασίου παραγωγής λιπασμάτων στη Σουντσόν.

kim12.jpg

kim13.jpg


Το KCNA ανάρτησε φωτογραφίες, με αρκετούς ωστόσο να παραμένουν επιφυλακτικοί. Αν αποδειχθεί πως δεν πρόκειται για παλιότερες φωτογραφίες, θα πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνισή του Κιμ έπειτα από εβδομάδες φημών και σεναρίων για την κατάσταση της υγείας του.

«Ο ανώτατος ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων εργοστασίου φωσφορικών λιπασμάτων στη Σουντσόν», ανέφερε τηλεγράφημα του KCNA. «Παρέστη στην τελετή και όλοι οι παρευρισκόμενοι τον υποδέχθηκαν ζητωκραυγάζοντας» όταν εμφανίστηκε, σύμφωνα με το τηλεγράφημα. Περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και «ενημερώθηκε για τη διαδικασία παραγωγής», ανέφερε ακόμη το πρακτορείο.

kim14.jpg


Να θυμίσουμε πως ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δεν είχε κάνει καμία δημόσια εμφάνιση αφότου προέδρευσε σε συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου την 11η Απριλίου. Την επομένη, τα επίσημα ΜΜΕ είχαν μεταδώσει πως επιθεώρησε καταδιωκτικά σε βάση της βορειοκορεάτικης Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του Κιμ πολλαπλασιάστηκαν όταν απουσίασε από τους εορτασμούς της 15ης Απριλίου. Πρόκειται για τη σημαντικότερη ημέρα στο βορειοκορεάτικο πολιτικό ημερολόγιο, αφού όλη η χώρα τιμά την επέτειο από τη γέννηση του ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας και παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν, του Κιμ Ιλ Σουνγκ.

kim11.jpg


Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα του KCNA. «Θα προτιμούσα να μην κάνω κανένα σχόλιο γι’ αυτό», είπε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Θα έχουμε κάτι να πούμε γι’ αυτό όταν είναι η κατάλληλη ώρα».


Πηγή: LIFO / ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ