Το διθυραμβικό δημοσίευμα της USA TODAY για την Κύπρο

Δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2019, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας ως τον απόλυτο προορισμό για το καλοκαίρι, και είναι αυτό που σήμερα χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ.

Το διθυραμβικό δημοσίευμα της USA TODAY για την Κύπρο

Δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2019, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας ως τον απόλυτο προορισμό για το καλοκαίρι, και είναι αυτό που σήμερα χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ.

Article featured image
Article featured image

Τότε, βέβαια, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πως το, τότε, επικείμενο καλοκαίρι δεν θα είχε καμία σχέση με ό,τι πιθανόν να είχαμε φανταστεί. Παρόλα αυτά η Κύπρος κατάφερε να αντιμετωπίσει την πανδημία με τις μικρότερες απώλειες, τουλάχιστον αυτό ορίζουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πετυχαίνοντας μια σχετικά γρήγορη επαναφορά της στην κανονικότητα.

Ο τουρισμός αποτελεί για την Κύπρο, φέτος, ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα που επιθυμεί να κερδίσει, αφού εάν τα καταφέρει, το αποτέλεσμα εκτός από μια σημαντική οικονομική ανάταση στο ΑΕΠ της χώρας, θα προσδώσει κύρος, εμπιστοσύνη και επιπλέον ασφάλεια σε τρίτες χώρες που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα μελλοντικά, ενώ αναμφίβολα θα είναι και ένα τεστ αντοχών για τα αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού. Και παρότι το τοπίο εξακολουθεί να είναι θολό σε σχέση με τις λεπτομέρειες για το πώς και το πότε, ήδη κυβέρνηση και αρμόδιο υυφυπουργείο ξεκίνησαν τις απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση της χώρας ως έναν ασφαλή προορισμό για τη συγκεκριμένη περίοδο.


a02b256a-29e4-422b-8707-f9632168272d-cyprus-coastline.jpg


Η δημοσιογράφος , Lindsay Cohn, το Νοέμβριο του 2019, έγραφε στην USA TODAY, ένα διθυραμβικό κείμενο για την Κύπρο, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα διαμάντι της Μεσογείου το οποίο όλοι οφείλουν να ανακαλύψουν και να βάλουν στη λίστα των επιλογών τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Μάλιστα καλούσε τους αναγνώστες κάνουν για λίγο στην άκρη την Ελλάδα, ως προορισμό και να στραφούν σε αυτό το διαφορετικό και ιδιαίτερο νησί, που έχει πολλά να προσφέρει.

Ξεκινώντας με μία αναδρομή στη μακρά ιστορία του τόπου, αναφέρεται στους πρώτους Μυκήνες που κατοίκησαν στο νησί, τον αρχαιολογικό πλούτο μας, τα εντυπωσιακά φυσικά μας τοπία και τέλος κάνει ιδιαίτερη μνεία στην πολύ γευστική, σχεδόν εθιστική κυπριακή κουζίνα.

11facb85-4c41-42e1-8ba0-07f20afb2ea0-vineyards.jpg


Μεταξύ άλλων η Cohn αναφέρει στα θετικά πως το 73% του πληθυσμού μπορεί να μιλήσει αγγλικά και πως οι ΗΠΑ έχουν την Κύπρο στο επίπεδο 1 ασφάλειας, κάτι που σημαίνει πως οι πιθανότητες για κάποια διεθνή απειλή είναι πολύ μικρές.

Η Cohn δεν παραλείπει να αναφερθεί και στη διχοτόμηση, τα κατεχόμενα και την ιδιαίτερη ποικιλομορφία του τόπου, εξ αιτίας αυτής της κατάστασης, ενώ σημειώνει πως οι ταξιδιωτικές οδηγίες από την Αμερική συνιστούν στους ταξιδιώτες να γίνεται χρήση μόνο των νόμιμων αεροδρομίων της χώρας, δηλαδή της Λάρνακας και της Πάφου.

66298bfd-fbe5-4dd6-ba34-c78c31111af9-Kalopanayiotis.jpg


Για ποια πράγματα εκθειάζει την Κύπρο η Cohn στο άρθρο της

  1. Τις κρυστάλλινες θάλασσες με την ξανθή άμμο, αλλά και τα μαγευτικά βουνά με τα δέντρα και την ιδιαίτερη πανίδα.

  2. Το ατελείωτο καλοκαίρι.

  3. Τα μονοπάτια της φύσης

  4. Τις πολυδιάστατες πόλεις μας με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

  5. Τα γραφικά χωριά.

  6. Τους αρχαιολογικούς χώρους

  7. Το εξαιρετικό φαγητό

  8. Τα γευστικά τοπικά κρασιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ