Η σημερινή μέρα (επιστροφής στο σχολείο) δεν είναι χαρούμενη για όλα τα παιδιά

Κι αυτό λόγω της (χθεσινής) ανακοίνωσης της τελευταίας στιγμής από το Υπουργείο Παιδείας και της γενικότερης στάσης και αντιμετώπισης που τυγχάνουν.

Article featured image
Article featured image

Με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση (της τελευταίας στιγμής) από το Υπουργείο Παιδείας, σε «όλα τα παιδιά που φοιτούν σε ειδική μονάδα ή σε ειδικό σχολείο ή ακόμη στηρίζονται από σχολικό βοηθό, δεν επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο» σήμερα, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα παιδιά.

Η ενημέρωση γίνεται λίγες ώρες πριν πάνε για ύπνο τα παιδιά και ενώ έχουν προετοιμαστεί να επιστρέψουν στην τάξη.

Η μητέρα ενός παιδιού που εμπίπτει στις συγκεκριμένες ομάδες, γράφει σχετικά:

Έγκλημα αυτό που έκανε το Υπουργείο Παιδείας!

Η ώρα είναι περασμένα μεσάνυκτα και κλαίω για την αδικία που γίνεται εις βάρος των παιδιών μας.

Συμβάσεις ΟΗΕ, δικαιώματα και προστασία των παιδιών δεν υπάρχουν.

Κατά τα άλλα θέλουν να αλλάξουν το νομοσχέδιο της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Και όσο αφορά όλους εσάς που στα ξαφνικά έχετε άποψη τώρα για το θέμα αυτό, δεν μας παρατάτε λέω εγώ!

Έχει από την ημέρα που ανακοινώθηκε επίσημα ότι στις 21/05 θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκετοί γονείς εξέφραζαν τις ανησυχίες τους, άλλοι μέσω συνδέσμων εξέφραζαν τις εισηγήσεις και ανησυχίες τους.

Και φτάσαμε στο σήμερα!

Όλα τα παιδιά που φοιτούν σε ειδική μονάδα ή σε ειδικό σχολείο ή ακόμη στηρίζονται από σχολικό βοηθό αύριο δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στο σχολείο.

Ντροπή!

Τα παιδιά μας, παρά το γεγονός ότι έχουν περισσότερες ανάγκες από τα υπόλοιπα, ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.

Που πάλι ακόμη μια φορά επικαλούμαστε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, να μαζέψουμε τα σπασμένα, να τους στηρίξουμε για ακόμη μια φορά ηθικά να κάνουμε την καρδιά πέτρα και να τους εξηγήσουμε ότι για ακόμη μια φορά το ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΑΙΔΕΊΑΣ δεν τους έδωσε την κατάλληλη σημασία!».

ypourgeio.jpg


Συνομιλώντας προ λίγου με μια δασκάλα της ειδικής εκπαίδευσης, μας ανέφερε πως «εδώ και μια βδομάδα μιλούμε με τα παιδιά της μονάδας και τα προετοιμάζουμε, έτσι ώστε να γίνει πιο εύκολα η επάνοδος αφού για κάποια παιδιά χρειάζεται περίοδος προσαρμογής και ήρθαν τώρα, τελευταία στιγμή, στις 7 το βράδυ της προηγούμενης μέρας, να μας πουν ότι δεν θα πάμε σχολείο.

Και τι σημαίνει ότι τα μωρά της ειδικής εκπαίδευσης είναι υποχρεωτικό να κάνουν όλα το τεστ; Γιατί; Αυτό δεν είναι καθαρή διάκριση;

Δεν ανήκουν όλα τα παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στις ευπαθείς ομάδες. Γιατί να μην επιτραπεί η είσοδος στο σχολείο σε ένα παιδί με ΔΕΠΥ, δυσλεξία, προβλήματα συμπεριφοράς, δυσαριθμησία, ή ένα παιδί που είναι στο φάσμα ψηλής λειτουργικότητας;», αναρωτιέται εύλογα η εκπαιδευτικός.

Η μητέρα ενός άλλου παιδιού που σήμερα δεν του επιτράπηκε επίσης η είσοδος στο σχολείο, μας αναφέρει σχετικά:

«Χθες βράδυ, στις 7, με πήρε η δασκάλα να με ενημερώσει ότι ο γιος μου δεν θα πάει σχολείο γιατί έχει σύνοδο. Κάτι που απαίτησα μιας και έχει διάσπαση -είναι στο φάσμα ψηλής λειτουργικότητας. Ούτε σάλια, ούτε θέματα αυτοεξυπηρέτησης, ούτε φαρμακευτική αγωγή, απλά χρειάζεται κάποιον δίπλα του να του θυμίζει να συνεχίσει.

Όπως καταλαβαίνεις, έχει πλήρη επίγνωση του τι συμβαίνει άρα έπρεπε ψες να του το πω.

Και ακολουθεί ο πιο κάτω διάλογος.

- Δεν μπορείς να πας σχολείο την Παρασκευή.

- Γιατί;

Εξηγώ το γιατί.

- That’s insane none can’t do that to me... άλλο το αν θέλω να πάω... he (υπουργός) can’t decide for me.

Η Κύπρος έχει υπογράψει τη σύμβαση για ίση εκπαίδευση και τώρα καταπατάται από το ίδιο το Κράτος, άρα όπως ανάφερα και στην Επίτροπο στην επιστολή που έστειλα επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματος του παιδιού».

Μια άλλη μητέρα γράφει σχετικά:

«Θέλω τους ψυχολόγους του υπουργείου να μας πουν τι να πούμε στα παιδιά μας σήμερα. Που εχτές, τους είπαμε ότι θα πάνε σχολείο, ετοίμασαν την βαλίτσα τους και περιμένουν να δουν τους συμμαθητές τους. Πείτε μας τι να πούμε των παιδιών μας. Πείτε μας!

Τους έχετε τσακίσει. Με τον ρατσισμό σας. Αίσχος. Η κατάντια του εκπαιδευτικού συστήματος.

Τι ενομίσετε ότι εν τα μωρά μας; Δεν έχουν αισθήματα; Πείτε μου τι να πω του Αλεξάνδρου σήμερα; Που εχτές ετοίμασε τη βαλίτσα του, αγοράσαμε καινούργια παπούτσια και μεγάλο παγούρι. Πείτε μου τι να του πω;».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ