Μάθατε τα νέα για την λεωφόρο Ομήρου;

Ποιος να το πίστευε;

Article featured image
Article featured image

Η πλατεία Ελευθερίας και ό,τι έργο την περιβάλλει, έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια αντικείμενο για διάφορα και διαφορετικά σχόλια, είτε με βάση το χιούμορ είτε με βάσει την κριτική. Άλλες φορές αδίκως άλλες πάλι όχι, και τόσο. Άλλωστε αν αναλογιστεί κανείς τα πολλά χρόνια αναμονής για την ολοκλήρωση του έργου, ο εκνευρισμός του κοινού είναι μάλλον δικαιολογημένος.

Παρόλα αυτά τα πράγματα φαίνεται να μπαίνουν σε μία σειρά, και να παίρνουν το δρόμο τους. Όπως μαθαίνουμε, από καλά πληροφορημένες πηγές μας η συμφωνία με τον εργολάβο προνοεί πως η Λεωφόρος Ομήρου τελειώνει και παραδίδεται στο κοινό το επόμενο σαββατοκύριακο, 30-31/5.

Το γεγονός είχε επιβεβαιωθεί και πριν μερικές ημέρες, από τον δήμο Λευκωσίας, μερικές ημέρες πριν, όταν ανακοίνωνε μέσω διαδικτύου πως πλέον αναλαμβάνει αυτός την επίβλεψη για την ολοκλήρωση των εσωτερικών έργων που έχουν απομείνει στην πλατεία.

Ωστόσο εδώ και μερικές ημέρες φαίνεται πως έχει κλειδώσει και η ημερομηνία παράδοσης του δρόμου μεταξύ δήμου και εργολάβου, με την παράδοση της λεωφόρου και τη χρήση της γέφυρας που διασχίζει την πλατεία Ελευθερίας, θα δώσει μία έντονη εικόνα ολοκλήρωσης όλου του έργου.

Εκτός από την ανάπλαση της λεωφόρου Ομήρου, το έργο περιλαμβάνει και υπόγειο χώρο στάθμευσης, ο οποίος θα καλύψει το τμήμα της λεωφόρου από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Αναστάσιου Γ. Λεβέντη (πρώην Λεωνίδου) μέχρι τη συμβολή της με τη λεωφόρο Ευαγόρου. Ο χώρος στάθμευσης είναι διώροφος και θα έχει χωρητικότητα 160 οχημάτων (εκ των οποίων 7 θέσεις για οχήματα ΑμεΑ). Η πρόσβαση στους χώρους θα γίνεται με ράμπες από τη λεωφόρο Ομήρου.

Να σημειωθεί πως τα κατασκευαστικά συμβόλαια της λεωφόρου Ομήρου υπεγράφησαν στις 27/12/2017 και το έργο θα ολοκληρωνόταν τον Σεπτέμβρη του 2019. Οι καθυστερήσεις αποδόθηκαν στον περσινό βροχερό χειμώνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ