Εντυπωσιακά πλάνα από τα αεροπλάνα που επιχείρησαν στην πυρκαγιά κοντά στη Λαπάτσα

Το βίντεο ανήρτησε το Τμήμα Δασών στο Facebook.

Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, τρία αεροπλάνα της Μονάδας Πτητικών Μέσων του Τμήματος Δασών επιχείρησαν στη χθεσινή (24/5/2020) πυρκαγιά σε περιοχή μεταξύ Λακατάμειας -Τσερίου, κοντά στη Λαπάτσα.

24/5/2020 σε περιοχή μεταξύ Λακατάμειας -Τσερίου, κοντά στη Λαπάτσα.

Τρία (3) αεροπλάνα της Μονάδας Πτητικών Μέσων του Τμήματος Δασών επιχείρησαν στη σημερινή (24/5/2020) πυρκαγιά σε περιοχή μεταξύ Λακατάμειας -Τσερίου, κοντά στη Λαπάτσα. Ευχαριστούμε θερμά το φίλο Παναγιώτη για το βίντεο που μας απέστειλε.

Posted by Τμήμα Δασών on Sunday, 24 May 2020


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, «στις 14.02 ανταποκριθήκαμε για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση, αριθμό ελαιόδεντρων, σπαρτά, αποκαλάμες και μπάλες σανού σε περιοχή μεταξύ Λακατάμιας – Τσερίου, κοντά στη Λαπάτσα.

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας με συνολικά 7 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και 2 φορητές πυροσβεστικές μονάδες του Ταμείου Θήρας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16.30.

Κατέκαψε συνολική έκταση περίπου 10 εκταρίων. Κατά τη διάρκεια εξέλιξής της κινδύνευσαν κατοικίες, υποστατικά και πρατήριο πετρελαιοειδών τα οποία και προστατευτήκαν από τις ομάδες πυρόσβεσης. Σε 3 περιπτώσεις η πυρκαγιά περιορίστηκε σε αυλές κατοικιών. Δύο πρόχειρα υποστατικά, ένα που χρησιμοποιείτο ως ξυλουργείο και ένα άλλο ως αποθηκευτικός χώρος παλιών ηλεκτρικών συσκευών, έπαθαν εκτεταμένες ζημιές.

Επιπρόσθετα, εκτεταμένες ζημιές έπαθαν 2 ακινητοποιημένα οχήματα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγιναν ρίψεις από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμ. Δασών. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ