Τα ιστορικά Αναφιώτικα στην Πλάκα πλέον είναι αλλιώς

Εικόνες.

Article featured image
Article featured image

Γκράφιτι που χρονολογούνταν, έσβησαν από τα Αναφιώτικα στην Πλάκα, ένα από τα πιο γραφικά αλλά και πολυσύχναστα τους καλοκαιρινούς μήνες σημεία της πόλης.

Ο Δήμος Αθηναίων συνέχισε τις συντονισμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις αντιγκράφιτι στο κέντρο της πόλης.

Οι άνθρωποι από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και τα ειδικά συνεργεία εργάστηκαν εκεί τις προηγούμενες ημέρες ενώ λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής, η συγκεκριμένη παρέμβαση έγινε υπό την εποπτεία ειδικού αρχαιολόγου της Α' εφορίας αρχαιοτήτων.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε μια εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού σε σημεία που υπήρχαν για πολλά χρόνια κακοφτιαγμένα και αντιαισθητικά γκράφιτι που κάλυπταν τα στενά και γραφικά σοκάκια του οικισμού.


Τα γκράφιτι πριν τον καθαρισμό

ΑΝΑΦΙΩΤΙΚΑ1.jpeg

ΑΝΑΦΙΩΤΙΚΑ2.jpeg

ΑΝΑΦΙΩΤΙΚΑ3.jpeg

ΑΝΑΦΙΩΤΙΚΑ4.jpeg

100104340_10158031543426999_3027346245917081600_n.jpg


Κατά την διάρκεια της επιχείρησης καταναλώθηκαν 75 λίτρα ειδικού διαλυτικού υγρού για να καθαριστούν 250 τμ πωρόλιθου, τα οποία κατόπιν καλύφθηκαν από άλλο υλικό που αποτρέπει το γκράφιτι.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο εντατικό πρόγραμμα καθαρισμού σε περιοχές όλης της πόλης όπως έχει δεσμευτεί ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος δηλώνει πως «οι επιχειρήσεις κατά των αντιαισθητικών παρεμβάσεων σε κάθε γωνιά της Αθήνας και κυρίως σε εμβληματικές για τον πολιτισμό και τον τουρισμό περιοχές, δεν σταματάνε. Είναι απόφαση, είναι η καθημερινότητά μας και αποτελεί στρατηγική μας να κάνουμε ότι χρειάζεται για μπει ένα τέλος στην υποβάθμιση της πρωτεύουσας.


Τα Αναφιώτικα μετά τον καθαρισμό

ΑΝΑΦΙΩΤΙΚΑ5.jpeg

ΑΝΑΦΙΩΤΙΚΑ6.jpeg

ΑΝΑΦΙΩΤΙΚΑ7.jpeg

ΑΝΑΦΙΩΤΙΚΑ8.jpeg

ΑΝΑΦΙΩΤΙΚΑ9.jpeg

ΑΝΑΦΙΩΤΙΚΑ10.jpeg

ΑΝΑΦΙΩΤΙΚΑ11.jpeg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ