Ούτε και αυτό το σαββατοκύριακο θα δούμε καλοκαιρινή μέρα

Σήμερα, μάλιστα, δεν αποκλείονται βροχές και καταιγίδες.

Article featured image
Article featured image

Σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας από την βορειοανατολική Ευρώπη επεκτείνεται προς τα Βαλκάνια και την κεντροανατολική Μεσόγειο, μη επιτρέποντας σε θερμές αέριες μάζες να ανηφορίσουν προς την περιοχή μας. Παράλληλα, ισχυρό και δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα θα συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας και σήμερα Παρασκευή, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τις επόμενες ώρες, ο καιρός παραμένει γενικά κυρίως αίθριος, ενώ οι πιθανότητες βροχής που παρουσιάζονταν κατά τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά/νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού έχουν μειωθεί περαιτέρω και δεν ξεπερνούν το 10%.

Παράλληλα, η περιοχή μας επηρεάζεται από ισχυρό και δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα, το οποίο αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω κατά το δεύτερο μισό της ημέρας ενώ οι θερμοκρασίες σήμερα Παρασκευή θα κυμαίνονται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Σήμερα Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ, ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ και τοπικά τα 7-8 μποφόρ κυρίως στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 22 έως 24 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 26 έως 28 στα υπόλοιπα παράλια και στους 12 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ κυρίως στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 19 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ, ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ κυρίως στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 22 έως 24 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 26 έως 28 στα υπόλοιπα παράλια και στους 14 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, 15 έως 18 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Tην Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ κυρίως στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών και παροδικά τα 6 μποφόρ κυρίως στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 23 έως 25 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 26 έως 28 στα υπόλοιπα παράλια και στους 16 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 19 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή μικρή άνοδο κατά το διήμερο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ