Ποια μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια υπογράφουν για τη β’ φάση του ΓεΣΥ

Η θετική ανταπόκριση δεκάδων ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, σε σχέση με τη β’ φάση του ΓεΣΥ που ξεκινά την 1η Ιουνίου, προκαλεί μεγάλη ικανοποίηση σε ΟΑΥ και Υπουργείο Υγείας.

Article featured image
Article featured image

Μετά το Αρεταίειο, που το βράδυ της Πέμπτης αποφάσισε να ενταχθεί στο ΓεΣΥ, το μεγάλο «ναι» είπε το πρωί της Παρασκευής και ένα άλλο ιδιωτικό νοσηλευτήριο, το Απολλώνειο.

Ο ΟΑΥ, πάντως, έχοντας πάρει καταρχήν «ναι» από 42 μονάδες (υπέγραψε μόνο μία συμφωνία, με το Mediterranean Hospital στη Λεμεσό), αισιοδοξεί πως θα ολοκληρώσει την υπογραφή των περισσότερων συμφωνιών εντός του Σαββατοκύριακου, προκειμένου την 1η Ιουνίου να αρχίσουν πολλά νοσηλευτήρια να παρέχουν ενδονοσοκομειακή φροντίδα.

Ανάμεσα στις μονάδες είναι και πολύ γνωστές γυναικολογικές κλινικές σε όλες τις πόλεις, όπως για παράδειγμα το Ιατρικό Κέντρο «Μητέρα και Παιδί».

Κάλυψη σε όλες τις πόλεις

Στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας είναι πολύ ικανοποιημένοι αφού με τα δύο ναι των μεγάλων νοσηλευτηρίων της Πρωτεύουσας, καλύπτονται πλέον όλες οι Επαρχίες. Στην Πάφο όπως ήδη έχει ανακοινωθεί θα υπογράψουν τα νοσηλευτήρια Ευαγγελισμός και Κυανούς Σταυρούς & Άγιος Γεώργιος. Στη Λάρνακα, εντάσσεται το νοσηλευτήριο Τίμιος Σταυρός, ενώ όπως φαίνεται, θα ενταχθεί και το ιδιωτικό νοσοκομείο Άγιος Ραφαήλ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ