Η ιστορία των Γκανέζων χορευτών που έγιναν το απόλυτο meme του 2020 [ΒΙΝΤΕΟ]

Η ιστορία πίσω από το απόλυτο meme και video του 2020 και τις κηδείες στην Γκάνα υπό τη συνοδεία μουσικής και χορού.

Article featured image
Article featured image

Δεν γίνεται να μην έχεις πετύχει έστω μια φορά το απόλυτο viral των ημερών, τα video και τα memes με τους Γκανέζους χορευτές που κουβαλάνε στην πλάτη τους ένα φέρετρο υπό τη συνοδεία ηλεκτρονικής μουσικής.


funeral-meme-coffin-meme-dance-a 3.jpg

funeral.jpg

funeral-meme-coffin-meme-dance-a 2.jpg

Όπου κι αν «γυρίσεις» σε Instagram, Twitter, TikTok και Facebook, θα βρεις μπροστά σου αυτό το video, σε πολλές και διάφορες παραλλαγές.

Το συγκεκριμένο video με τίτλο «Coffin Dance» («Ο Χορός του Φέρετρου») ή αλλιώς «Dancing Pallbearers» και «Dancing Coffin», σύμφωνα με την «επιστημονική» σελίδα Know Your Meme, έκανε την εμφάνισή του τον Φεβρουάριο 2020. Το EDM τραγούδι που συνοδεύει το video είναι το «Astronomia» του Tony Igy.


Αρκετά νωρίτερα, από το 2015 που κάποια παραβρέθηκε σε μία κηδεία στην Γκάνα και την κατέγραψε με το κινητό της, έχουν κάνει την εμφάνισή τους διάφορα σχετικά videos στο YouTube. Όπως και ένα σχετικό ρεπορτάζ του BBC το 2017, στο οποίο μιλούν οι ίδιοι, η πηγή για τη δημιουργία των viral videos και memes.


Το έθιμο θέλει τον αποθανόντα στο φέρετρο να μεταφέρεται στην τελευταία του κατοικία υπό τη συνοδεία χορού και μουσικής. Ίσως με αυτόν τον τρόπο γιορτάζουν τη ζωή και το θάνατο και το «ταξίδι» σε έναν άλλο κόσμο.

Οι χορευτές που κουβαλάνε στις πλάτες τους το φέρετρο είναι επαγγελματίες -συνήθως τέσσερις ή έξι- και τους πληρώνει η οικογένεια του αποθανόντα για να τον «αποχαιρετίσουν» με αυτό τον τρόπο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ