Αυτή θα είναι η διαδικασία επιστροφής φοιτητών/φοιτητριών στην Ελλάδα

Τι θα γίνει με το που φτάσουν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Article featured image
Article featured image

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) της Κύπρου πληροφορεί τους φοιτητές/φοιτήτριες των Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας, οι οποίοι/ες βρίσκονται στην Κύπρο και επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα για τη συνέχιση των σπουδών τους, ότι στο παρόν στάδιο η διαδικασία εισόδου πολιτών στην Ελληνική Δημοκρατία καθορίζεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Βάσει της παρούσας πρακτικής της ΓΓΠΠ, όλοι οι επιβάτες που φθάνουν στα Ελληνικά Αεροδρόμια υποβάλλονται σε τεστ για COVID-19 και στη συνέχεια μεταφέρονται σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία που υποδεικνύει η ΓΓΠΠ, εν αναμονή των αποτελεσμάτων του τεστ. Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, παραμένουν στο ξενοδοχείο τις 14 ημέρες της καραντίνας.

Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, τότε μπορούν να επιστρέψουν στην οικία τους σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπου και θα ελέγχονται, έως ότου συμπληρωθούν συνολικά 14 ημέρες από την ημέρα άφιξης στην Ελλάδα (1 ημέρα στο ξενοδοχείο και 13 ημέρες στην οικία). Το κόστος διαμονής στο ξενοδοχείο καλύπτεται από την Ελληνική Δημοκρατία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ