Πέθανε ο Χρήστος, ο άστεγος που κάθε χρόνο στόλιζε χριστουγεννιάτικο δέντρο στο κέντρο της Αθήνας

Ο άστεγος στο κέντρο της Αθήνας, που πριν μερικά χρόνια είχε φωτογραφήσει και η βρετανική Telegraph, έχει φύγει από τη ζωή.

Article featured image
Article featured image

«Σήμερα, 5-5-2020, με πολύ μεγάλη μας λύπη, πληροφορηθήκαμε τον θάνατο, πριν το Πάσχα, του φίλου μας του Χρήστου, του πιο παλιού αστέγου του κέντρου της Αθήνας, με καταγωγή από την Ικαρία, πρ. οικοδόμου, τοξικο-εξαρτημένου, αλλά με μεγάλη καρδιά, που έγινε γνωστός, πριν από 4 χρόνια, όταν μόλις εκλέχθηκε ο Τσίπρας, πήγε στο εκλογικό του περίπτερο, και του εκμαίευσε, μία δήλωση, στην τηλεόραση, ότι σε 1 μήνα, θα λυθεί, το θέμα της αστεγίας. Και, δυστυχώς, ήταν ψέματα», αναφέρει μεταξύ άλλων η «Κιβωτός αστέγων», που έκανε γνωστή την είδηση.

Τον Χρήστο, που είχε στήσει δικό του σπίτι με όσα υπάρχοντα είχε σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, στην οδό Σταδίου, και κάθε Χριστούγεννα στόλιζε το δέντρο του ενώ παράλληλα έγραφε ποιήματα, φωτογράφησε πριν μερικά χρόνια η βρετανική Telegraph.

Στον κορυφή του δέντρου, αντί για αστέρι έβαζε έναν σκούφο του Αγίου Βασίλη, έχοντας μαζέψει τα στολίδια από φίλους και περαστικούς, για να στέλνει το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας τις γιορτινές ημέρες.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ του άστεγου φίλου μας … , του Χρήστου, του Χρηστάρα, του πιο γνωστού αστέγου στην Ελλάδα, στην οδό Σταδίου...

Posted by Κιβωτός αστέγων on Tuesday, 5 May 2020

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ