Αναρτήθηκαν οι νέες αιτήσεις για τη δεύτερη φάση καταβολής κρατικών επιδομάτων

Ποιες ομάδες αφορούν τα πρώτα διαθέσιμα σχέδια. [Τι ισχύει σε αυτή τη φάση]

Article featured image
Article featured image

Χθες αργά το βράδυ, το Υπουργείο Εργασίας ανάρτησε στη σελίδα του τις νέες αιτήσεις για όσους εργαζομένους και επιχειρήσεις εμπίπτουν στα ειδικά σχέδια επιδότησης της κυβέρνησης, ένεκα της πανδημίας.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν ξανά από όλους τους δικαιούχους, ασχέτως εάν έκαναν ξανά τη διαδικασία και στην πρώτη φάση, καθώς τα δεδομένα πλέον, μετά και από την μερική άρση των περιοριστικών μέτρων τα δεδομένα είναι διαφοροποιημένα.

Αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου επιχειρήσεις, εργαζόμενοι και αυτοεργοδοτούμενοι οι οποίοι συμμετέχουν στα κυβερνητικά σχέδια στήριξης, έτσι ώστε το υπουργείο Εργασίας να καταβάλει τα σχετικά επιδόματα για την περίοδο 13 Απριλίου μέχρι 12 Μαΐου.

Λόγω της μερικής άρσης των περιοριστικών μέτρων αλλά και της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων στο λιανικό εμπόριο οι οποίες βρίσκονταν με πλήρη αναστολή εργασιών πριν τις 4 Μαΐου, τα δεδομένα για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις αλλά και για τις κατασκευαστικές εταιρείες έχουν αλλάξει άρδην. Επίσης, εξαιτίας της αλλαγής των διαταγμάτων του υπουργείου Υγείας και για τις ευπαθείς ομάδες άλλαξαν τα δεδομένα.

Οι νέες ηλεκτρονικές αιτήσεις για τα Σχέδια βρίσκονται σε αυτό τον σύνδεσμο https://www.coronavirus.mlsi.gov.cy/, ο οποίος ωστόσο υποθέτουμε πως λόγω υπερφόρτωσης από τη μεγάλη επισκεψιμότητα δεν λειτουργεί προς το παρόν.

Οι αιτήσεις θα αφορούν την άδεια ασθενείας που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή που έχουν νοσήσει από τον ιό ή βρίσκονται υπό αυτοπεριορισμό. Επίσης θα αφορούν την ειδική άδεια φροντίδας που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι γονείς για τη φροντίδα των παιδιών τους μέχρι ηλικίας 15 ετών και το σχέδιο για τους αυτοτελώς εργαζόμενους. Επιπλέον θα αφορούν τις αιτήσεις για την πλήρη ή τη μερική αναστολή εργασιών των επιχειρήσεων.

Προς το παρόν, αίτηση μπορούν να υποβάλουν τα άτομα που εμπίπτουν στο σχέδιο για την Ειδική Άδεια Φροντίδας Παιδιών, το Ειδικό Επίδομα Ασθένειας και το Ειδικό Επίδομα Αυτοτελώς Εργαζομένων για την περίοδο 13/4/2020 μέχρι 12/5/2020. Να αναφέρουμε πως στην 3η περίπτωση, η σελίδα του υπουργείου δεν λειτουργεί, υποθέτουμε λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ