Επενδυτές ζητούν άδεια για ανέγερση πύργων στη Γλάδστωνος, δίπλα το Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου

«Ο ειδικός χαρακτήρας της οδού Γλάδστωνος πρέπει να διαφυλαχθεί», αναφέρουν οι αρχαιολόγοι της Ερευνητικής Μονάδας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου που στεγάζεται σε ένα από τα εκεί πανέμορφα κτήρια.

Article featured image
Article featured image

Αναφέρει επακριβώς η ανάρτηση:

Σε οικόπεδο που εφάπτεται του Γραμμικού Πάρκου Προδρόμου, της Οδού Γλάδστωνος και του Ιδρύματος Αναστασίου Λεβέντη, επενδυτές ζητούν άδεια για ανέγερση πανύψηλου συγκροτήματος πύργων μέχρι 16 ορόφων. Ο σχεδιασμός αυτός αγνοεί την υφιστάμενη νομοθεσία για την περιοχή αυτή που είναι Ειδικού Χαρακτήρα και που προνοεί ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ 3 ορόφους και συντελεστή δόμησης 1:1,4, και που πιθανόν να υπερβαίνει και άλλους πρόνοιες της υφιστάμενης νομοθεσίας.

γλα2.jpg


Στον αριθμό 12 της οδού Γλάδστωνος στεγάζεται η Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας (ΕΜΑ) Archaeological Research Unit, UCY - Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας, ΠΚ του Πανεπιστημίου Κύπρου. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα κτίρια της Λευκωσίας που έχει μετατραπεί σε ένα ερευνητικό κέντρο.

γλα1.jpg


Εμείς όλοι, ως αρχαιολόγοι που μελετούμε και καταγράφουμε τον υλικό πολιτισμό της Κύπρου και της Ανατολικής Μεσογείου, θεωρούμε ότι ο ειδικός χαρακτήρας της οδού Γλάδστωνος πρέπει να διαφυλαχθεί!

Σε οικόπεδο που εφάπτεται του Γραμμικού Πάρκου Προδρόμου, της Οδού Γλάδστωνος και του Ιδρύματος Αναστασίου Λεβέντη,...

Posted by Archaeological Research Unit, UCY - Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας, ΠΚ on Wednesday, 6 May 2020

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ