Έξυπνες λύσεις προτείνει κυπριακό πανεπιστήμιο για τελειόφοιτους μαθητές

Είτε είσαι τελειόφοιτος μαθητής είτε φοιτητής (εξωτερικού) που σκέφτεται να κάνει μετεγγραφή σε κυπριακό πανεπιστήμιο, κάποιοι σκέφτηκαν και εφάρμοσαν λύσεις για να μη χάσεις ούτε στιγμή από τη (φοιτητική) ζωή σου.

Article featured image
Article featured image

Ένας από τους τομείς που πλήγηκαν περισσότερο από την υφιστάμενη κατάσταση ήταν αυτός της εκπαίδευσης -τα εκπαιδευτικά ιδρύματα κάθε βαθμίδας.


Μεγαλύτερο άγχος, βέβαια, προκύπτει στους τελειόφοιτους μαθητές, αλλά και στους φοιτητές εξωτερικού, οι οποίοι βρέθηκαν μετέωροι στο μέσο της σεζόν, να περιμένουν πότε θα αρθούν τα μέτρα για να μπορέσουν να επιστρέψουν στα μαθήματα και στη φοίτησή τους.

Η προσφορά μαθημάτων και διαδικασιών σε online μορφή αποτέλεσε λύση για κάποιους, ωστόσο, η συνέχιση των μέτρων και των περιορισμών, ένεκα της πανδημίας, δημιουργεί περαιτέρω αβεβαιότητα και ανησυχία ανάμεσα στους μαθητές με αποτέλεσμα η επιλογή των σπουδών στην Κύπρο, να φαντάζει ακόμα πιο δελεαστική.

Το πρόβλημα που προκύπτει, ωστόσο, είναι πως με τους υφιστάμενους περιορισμούς, οι τελειόφοιτοι μαθητές αλλά και οι φοιτητές που επιθυμούν μετεγγραφή, δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα πανεπιστήμια για να μελετήσουν τις επιλογές τους ανάμεσα στους κλάδους που τους ενδιαφέρουν, συζητώντας παράλληλα προβληματισμούς τους με ειδικούς συμβούλους.

Το Πανεπιστήμιο Frederick, σε μία προσπάθεια να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί ένεκα των περιοριστικών μέτρων αλλά και να βοηθήσει και να καθησυχάσει γονείς και μαθητές, μετέφερε τις υπηρεσίες του Γραφείου Εισδοχής online, καλύπτοντας τις ανάγκες όλων όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν ή μετεγγραφούν στο πανεπιστήμιο.

1.jpg


Με βάση την υφιστάμενη κατάσταση, το Γραφείο Εισδοχής του Πανεπιστημίου Frederick, προσφέρει πλέον όλες τις υπηρεσίες του εξ αποστάσεως, με ειδικούς συμβούλους να βρίσκονται στη διάθεση φοιτητών και γονέων, έτοιμοι να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση και να δώσουν την απαραίτητη καθοδήγηση είτε ψάχνεις τις επιλογές σου, είτε αναρωτιέσαι τι να σπουδάσεις, είτε ενδιαφέρεσαι για μετεγγραφή και αναγνώριση προηγούμενων σπουδών. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις μαζί τους.



Όλα τα προγράµµατα σπουδών του Πανεπιστηµίου Frederick έχουν αξιολογηθεί από κρατικούς φορείς και εξωτερικές επιτροπές και τυγχάνουν πλήρους αναγνώρισης από την Κυπριακή ∆ηµοκρατία και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπρόσθετα όλοι οι τίτλοι σπουδών του παρέχουν και αντίστοιχη αναγνώριση από αρμόδια επαγγελματικά σώματα.


Ποιες δυνατότητες προσφέρονται:

  • Πληροφορίες για προγράμματα σπουδών. Οι Σύμβουλοί του πανεπιστημίου είναι στη διάθεσή σου για να σου παρέχουν πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών, τις προσφερόμενες υποτροφίες καθώς και τις προοπτικές εργοδότησης των αποφοίτων. Συμπλήρωσε τη σχετική αίτηση για να μάθεις περισσότερα για το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει ή επικοινώνησε με το Γραφείο Εισδοχής τηλεφωνικά ή μέσω email.

  • Τηλεδιασκέψεις συμβουλευτικής. Μπορείς να διευθετήσεις τηλεδιάσκεψη με Σύμβουλο του Γραφείου Εισδοχής και ακαδημαϊκό προσωπικό από το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει για να συζητήσεις οτιδήποτε σε απασχολεί για τις σπουδές και τις επαγγελματικές προοπτικές σου.

  • Επαγγελματικός προσανατολισμός. Ακόμα κι αν δεν γνωρίζεις ποια επιλογή καριέρας είναι η κατάλληλη για σένα, εξειδικευμένοι Σύμβουλοι του Πανεπιστημίου Frederick μπορούν να σε ενημερώσουν, να σε καθοδηγήσουν και να σε βοηθήσουν να επιλέξεις το πρόγραμμα σπουδών που σου ταιριάζει. Το Πανεπιστήμιο, ανταποκρινόμενο στις παρούσες συνθήκες, προσφέρει το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού e-mellon, διαδικτυακά με την εξατομικευμένη καθοδήγηση Σύμβουλου Σπουδών. Το e-mellon είναι ένα ολοκληρωμένο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού. Παρέχεται δωρεάν και θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τα ενδιαφέροντα, την προσωπικότητα και τις αξίες σου παρέχοντας μια πιο ολοκληρωμένη διερεύνηση της επαγγελματικής σου ταυτότητας και οδηγώντας σε έτσι στην ορθότερη επιλογή προγράμματος σπουδών.

  • Μετεγγραφές και μεταφορές μαθημάτων. Αν ενδιαφέρεσαι για μετεγγραφή ή μεταφορά μαθημάτων από άλλο αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα, οι Σύμβουλοι του Γραφείου Εισδοχής μπορούν να σε καθοδηγήσουν στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις για να αναγνωριστούν μαθήματα που έχεις ολοκληρώσει και να συνεχίσεις την ακαδημαϊκή σου πορεία. Μετεγγραφόμενοι φοιτητές με υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα υποτροφιών, ή να επωφεληθούν άλλης στήριξης βάσει των σχεδίων για οικονομική στήριξη και βοηθήματα, μετά από σχετική αίτηση στο Γραφείο Εισδοχής.

Για τους ενδιαφερόμενους, το Πανεπιστήμιο Frederick δέχεται ήδη αιτήσεις για το Χειμερινό Εξάμηνο 2020-2021 για νεοεισερχόμενους φοιτητές για όλα του τα προγράμματα σπουδών, συμβατικά και εξ αποστάσεως, προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου. Δέχεται επίσης αιτήσεις για μετεγγραφή από φοιτητές αναγνωρισμένων πανεπιστημίων που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο Frederick.

2.jpg


Τα μέτρα που λήφθηκαν για τους υφιστάμενους φοιτητές:

Το Πανεπιστήμιο Frederick, κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, αντέδρασε άμεσα και αποφασιστικά, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία και εμπειρία που έχει στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, Έτσι, για το υφιστάμενο εξάμηνο, το πανεπιστήμιο προχώρησε χωρίς χρονοτριβή στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλίσει:

  • Την απόλυτα επιτυχή παράδοση των μαθημάτων όλων των συμβατικών προγραμμάτων σπουδών μέσα από τα πιο σύγχρονα εργαλεία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και επικοινωνίας.

  • Την εφαρμογή εξ αποστάσεως συστήματος αξιολόγησης φοιτητών με αξιόπιστες και δοκιμασμένες μεθόδους.

  • Την κανονική ολοκλήρωση του εξαμήνου.

  • Την παροχή όλων των προσφερόμενων υπηρεσιών εξ αποστάσεως για όλους τους φοιτητές.


Στοιχεία επικοινωνίας με το Γραφείο Εισδοχής:

Email: info@frederick.ac.cy

Τηλ. Λευκωσία +357 22 394394, Λεμεσός : +357 22 394394, Αθήνα +30 210 3311288

Κατέβασε τον οδηγό σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ