Η περίεργη μόδα που εμφανίστηκε στο Βέλγιο εν μέσω καραντίνας

Ο κάθε λαός όπως τη βρίσκει.

Article featured image
Article featured image

Μία απρόσμενη «μόδα» εμφανίστηκε στο Βέλγιο, εν μέσω της καραντίνας για τον κορωνοϊό. Ολοένα και περισσότεροι αποκτούν κότες. Κάποιοι τις αγοράζουν για να έχουν φρέσκα αυγά, άλλοι για να έχουν κάτι να ασχοληθούν τα παιδιά που είναι περιορισμένα στο σπίτι.

Οι Μαρτίν και Κρίστοφερ Ντένις, ιδιοκτήτες φάρμας, δηλώνουν ότι πασχίζουν να ανταποκριθούν στην τεράστια ζήτηση για κότες. «Είναι τρελό» λένε με μία φωνή στο AFP.

Το ζευγάρι δυσκολεύεται να πιστέψει πόσους πελάτες είχε από τον Μάρτιο, όταν επιβλήθηκε η καραντίνα. «Μέχρι και η αστυνομία ήρθε μια φορά, ήθελαν να μάθουν τι συνέβαινε.

Είδαν τα αυτοκίνητα και τον κόσμο που περίμενε στο πεζοδρόμιο», εξήγησε το ζευγάρι. «Στην αρχή, ήρθαν κάποιοι που φοβήθηκαν ότι δεν θα έχουν τρόφιμα και πήραν κότες για τα αυγά. Μετά, ήρθαν κάποιοι που από καιρό σχεδίαζαν να φτιάξουν κοτέτσι και από τη στιγμή που έμειναν στο σπίτι θεώρησαν ότι ήρθε η ώρα να το κάνουν. Και τώρα έρχονται άνθρωποι που σκέφτονται ‘ας φτιάξουμε ένα κοτέτσι για να κρατήσουμε απασχολημένα τα παιδιά’», περιγράφουν οι Ντένις.

Ανάμεσα σε αυτούς που αποφάσισαν να αγοράσουν κότες από τη φάρμα ήταν η Σόφι Ούμπλετ και ο σύζυγός της. Παρότι είχαν ήδη φτιάξει το κοτέτσι και είχαν κάνει σχετική έρευνα, είχαν πολλές απορίες.

Πρέπει το κοτέτσι να είναι στραμμένο προς συγκεκριμένη κατεύθυνση; Γίνονται επιθετικές οι κότες; Είναι αλήθεια ότι δεν πρέπει να φας τα αυγά την ίδια μέρα; «Είναι εξαντλητικό ότι τόσοι πολλοί πελάτες είναι καινούριοι σε αυτό, οπότε πρέπει να εξηγείς τα πάντα κάθε φορά» λέει παραδέχεται η Μαρτίν Ντενίς.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. «Συνήθως μπορεί να πουλούσαμε 200 κότες ένα Σάββατο, τώρα είναι έως 500-600 πτηνά», λέει ο Κρίστοφερ Ντενίς. Η ζήτηση είναι τέτοια, που για κάποιες ποικιλίες εξαντλούνται ήδη τα αποθέματα.

Οι τιμές ξεκινούν από 13 ευρώ, ενώ ήδη έχουν σχεδόν τελειώσει τα κοτέτσια, που κοστίζουν περίπου 250 ευρώ για 3-4 πτηνά.

Με πληροφορίες από AFP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ