Τι θα (μας) συμβεί το σαββατοκύριακο

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις βροχοπτώσεις.

Τι θα (μας) συμβεί το σαββατοκύριακο

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις βροχοπτώσεις.

Article featured image
Article featured image

Ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα, συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή μας και σήμερα Παρασκευή. Το σαββατοκύριακο, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα θα επηρεάσει την περιοχή μας, με αποτέλεσμα την εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, σε περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά/νοτιοανατολικά το μεσημέρι και το απόγευμα (αναλόγως ημέρας), με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Σήμερα Παρασκευή, ο κυρίως ηλιόλουστος καιρός συνεχίζει, ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα, το ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα που επηρεάζει την περιοχή μας από χθες Πέμπτη θα συνεχίσει και σήμερα Παρασκευή.

kitasweather-2020-06-12_07-38-03_713882-1024x761.png

Το σαββατοκύριακο, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας όπως βλέπετε στις πιο κάτω εικόνες. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων, οι οποίες θα είναι περιορισμένες το Σάββατο κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και σε περιοχές στα ανατολικά/νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού ενώ την Κυριακή θα είναι περιορισμένες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά/νοτιοανατολικά.

Παράλληλα, αναμένεται σταδιακή εξασθένιση των ανέμων, παρόλα αυτά, κυρίως αύριο Σάββατο, οι άνεμοι θα παραμένουν ενισχυμένοι στα παράλια κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή πτώση το Σάββατο και δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

kitasweather-2020-06-12_07-41-48_008943-1024x761.png


Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitaswheather.com

Σήμερα Παρασκευή, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος εκτός από τα ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ, ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ και παροδικά τα 8 μποφόρ κυρίως στα νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 23 έως 25 στα δυτικά παράλια, 27 έως 29 στα υπόλοιπα παράλια και στους 19 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Aπόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ κυρίως στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 21 στα παράλια και στους 10 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και πιο τοπικά σε ανατολικά/νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ, ενώ κυρίως στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 23 έως 25 στα δυτικά παράλια, 27 έως 29 στα υπόλοιπα παράλια και στους 18 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 20 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό και στα ανατολικά/νοτιοανατολικά αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ κυρίως στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 23 έως 25 στα δυτικά παράλια, 27 έως 29 στα υπόλοιπα παράλια και στους 17 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, παραμένοντας όμως γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ