ΗΠΑ: Άνδρας κατηγορείται ότι δηλητηρίαζε άστεγους και μετά τους κινηματογραφούσε

«Οι άστεγοι έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης και δηλητηριάστηκαν ως μέρος μιας διεστραμμένης μορφής ψυχαγωγίας και ο πόνος τους καταγράφηκε έτσι ώστε να μπορεί να το ζει ο θύτης ξανά και ξανά».

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Unsplash/ Jon Tyson



Ο Γουίλιαμ Ρόμπερτ Κέιμπλ, 38 ετών, κατηγορείται ότι έδωσε φαγητό με το δηλητήριο σε τουλάχιστον οκτώ άστεγους και στη συνέχεια, τους μαγνητοσκοπούσε.

Αρκετά από τα φερόμενα θύματα νοσηλεύτηκαν και οι αρχές πιστεύουν ότι ο ύποπτος θα μπορούσε να έχει βάλει στόχο και άλλους άστεγους. Ο Κέιμπλ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 19 χρόνια εάν καταδικαστεί.

«Αυτά τα ανθρώπινα όντα έπεσαν θύματα επειδή είναι ευάλωτα», δήλωσε ο πληρεξούσιος του Orange County, Τοντ Σπάιτζερ. «Έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης και δηλητηριάστηκαν ως μέρος μιας διεστραμμένης μορφής ψυχαγωγίας και ο πόνος τους καταγράφηκε έτσι ώστε να μπορεί να το ζει ο θύτης ξανά και ξανά».

Σύμφωνα με το εισαγγελέα του Orange County, ο ύποπτος πλησίασε τους ευάλωτους άστεγους στην περιοχή του Χάντινγκτον Μπιτς τον Μάιο και τους πρόσφερε φαγητό, το οποίο περιείχε μια δηλητηριώδη ουσία «διπλάσια» από εκείνη που έχει το σπρέι πιπεριού, που χρησιμοποιεί η αστυνομία.

Το Oleoresin capsicum προέρχεται από φυτά τσίλι και είναι το κύριο δραστικό συστατικό που χρησιμοποιείται στο σπρέι πιπεριού. Η ισχύς κάθε σπρέι ποικίλλει μεταξύ των κατασκευαστών. Σε μερικά από τα θύματα είπαν ότι θα συμμετείχαν σε μια «πικάντικη πρόκληση τροφής» και στη συνέχεια τους δόθηκε μπύρα για να τους ενθαρρύνουν να συμμετάσχουν.

Άλλοι πάλι δε γνώριζαν ότι το φαγητό είχε αλλοιωθεί. Όταν έφαγαν το φαγητό, παρουσίασαν συμπτώματα τύπου κρίσης, είχαν δύσπνοια και εμετό, ανέφερε ο Επαρχιακός Εισαγγελέας. Ο Κέιμπλ, ο οποίος κρατείται με εγγύηση 500.000 δολαρίων, συνελήφθη τον περασμένο μήνα και αντιμετωπίζει οκτώ κατηγορίες δηλητηρίασης, καθώς και επιπλέον κατηγορίες επειδή ένα από τα θύματα ήταν ηλικιωμένος.

Έχει επίσης κατηγορηθεί για συμμετοχή ανηλίκου στις επιθέσεις. Αξιωματούχοι στην Orange County έχουν ζητήσει από το κοινό να βοηθήσει στον εντοπισμό ενδεχομένως άλλων θυμάτων ή υπόπτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ