«Too Hot To Handle», όπως λέμε «Αμάρτησε μαζί μου κι έλα»

Με την ίδια ευκολία που απολαμβάνει το ποπ κορν, η Ελένη Αντρέου «καταβρόχθισε» και όλα τα επεισόδια της σειράς του Netflix «Too Hot To Handle».

Article featured image
Article featured image

Και γράφει στο Be My Guest της CITY για τα πρότυπα ομορφιάς που, όπως η ίδια πιστεύει, προσπαθούν άμεσα ή έμμεσα να μας επιβάλουν.


Το νέο reality που προβάλλεται από την πλατφόρμα του Netflix μου κίνησε την περιέργεια. Αφότου διάβασα αρκετά σχόλια από κόσμο που το είδε, τότε κάθισα να το παρακολουθήσω, αγκαλιά με μια κούπα ποπ κορν. Προσπάθησα να του δώσω μια ευκαιρία χωρίς να παρασυρθώ από τις όποιες κριτικές.

Βλέποντας το reality μού ήρθε αμέσως στο μυαλό το «αμάρτησε μαζί μου» της Λένας Ζευγαρά, αφού με τα όσα διαδραματίζονταν η «αμαρτία» κόστιζε ακριβά. Με γνώμονα το «no sex no sin» οι παίχτες αυτού του show θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική επαφή ώστε να κερδίσουν το έπαθλο αξίας εκατό χιλιάδων ευρώ. Όμως, κάθε «αμαρτία» τούς χρεώνεται και το ποσό πέφτει αισθητά, ανάλογα βέβαια και με την πράξη.

Δεν επιτρέπονται τα αγγίγματα, τα φιλήματα, το σεξ και ότι άλλο σεξουαλικό περνάει από το «αμαρτωλό» μυαλουδάκι σας. Και κάπου εκεί κατάλαβα ότι το reality αυτό χαρακτηρίζει ίσως και τη νέα πραγματικότητα που ζούμε με τον κορωνοϊό.

Ο «αόρατος εχθρός» μάς έκανε να βλέπουμε άνθρωπο και να τρέχουμε δύο μέτρα μακριά του ώστε να μετριάσουμε το κακό. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι συμβαίνει και στο reality. Η μεγαλύτερη διαφορά αφορά στο ότι δεν έχουν να ανησυχούν για έναν θανατηφόρο ιό. Σε αντίθεση, βέβαια, με εμάς, οι παίχτες του reality έρχονται να διεκδικήσουν ένα έπαθλο με μεγάλο χρηματικό ποσό. Και πόσο δύσκολο είναι αυτό, θα σκεφτεί κανείς.

Κι όμως οι παίχτες χάνουν λεφτά επειδή είναι απεγνωσμένοι και έρχονται πολύ κοντά. Οι παίχτες φαίνεται να μην αντέχουν τα «τέλεια» γραμμωμένα κορμιά των συμπαιχτών τους και η έλξη αυτή τους κάνει να γίνονται ανυπόμονοι. Πολύ ανυπόμονοι!

Στο show -περιττό να το αναφέρω- συμμετέχουν κοπέλες και άνδρες με σώματα βγαλμένα από φωτογραφίες του Instagram, κορμιά φουσκωμένα (εμ, σμιλεμένα ήθελα να πω) και… ας μην σχολιάσω το υπέροχο φυσικό τους πρόσωπο.

Και όμως, οι συμμετέχοντες δεν είναι από άλλο πλανήτη αλλά από τον δικό μας.

Φαίνεται πως τα πρότυπα ομορφιάς του Instagram έρχονται να ζωντανέψουν μπροστά στην οθόνη μας για ακόμη μια φορά. Πρότυπα τα οποία δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα, ή καλύτερα, που αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα του 2020. Μια πραγματικότητα που εμποτίστηκε από λανθασμένα πρότυπα. Αυτά τα πρότυπα ήρθαν και έμειναν για τα καλά στη ζωή μας.

Δεν θα κρίνω σε αυτό το σημείο εάν είναι σωστό να εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά θα σχολιάσω το γεγονός ότι μας τα επιβάλλουν, άμεσα ή έμμεσα, και τα προάγουν σαν κάτι που πρέπει να γίνεται. Όλοι πρέπει να έχουν γυμνασμένα κορμιά και πρόσωπο αλά kardashians, αλλιώς εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να τα βάζουμε με τον εαυτό μας επειδή δεν φτάνουμε σε αυτό το επίπεδο.

Αμέτρητες οι φορές που καθίσαμε μπροστά από έναν καθρέφτη και αναρωτηθήκαμε τι παραπάνω από εμάς μπορεί να έχουν οι φιγούρες που βλέπουμε όταν κάνουμε scroll down στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι τη σημαντικότητα του να αισθανόμαστε ωραία στο δικό μας σώμα. Γνωρίζω ότι για να επιτευχθεί αυτό χρειάζονται πολλές προσπάθειες αλλά είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Και τότε θα αποκτήσουμε την εσωτερική ευφορία που αξίζουμε.

Ήρθε η ώρα να βγούμε από αυτά τα καλούπια και να κατανοήσουμε επιτέλους ότι το τέλειο δεν υπάρχει. Όσο για το reality show, καλό θα ήταν να το βλέπουμε για ψυχαγωγία και σχολιασμό, χωρίς όμως να παρασυρόμαστε από την «τελειότητα» των παιχτών.

Εγώ, στο μεταξύ, με την ίδια ευκολία που απόλαυσα τα ποπ κορν, «καταβρόχθισα» με την ίδια ευχαρίστηση και όλα τα επεισόδια της σειράς. Και πάλι εξακολουθώ να είμαι ο εαυτός μου, ίσως και με λίγη παραπάνω σιγουριά διότι κατάλαβα ότι η «πραγματικότητα» που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μου ίσως και να μην είναι τόσο αληθινή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ